Tojáslevest ti hogyan szoktátok elkészíteni?
Én eddig csak egyszer főztem, de sajnos nem sikerült.
A tojások teljesen szétmállottak a levesben,szeretnék ma főzni, de előre tartok tőle, hogy megint nem sikerülne.:-(
Mi családunkban gyakorlatilag egy híg rántás, benne tojás. Utálom, a többiek nem.
Így készítjük:
Zsírban vagy forró olajban pici fokhagymát icipicit megpirítunk, rá néhány ek. lisztet, ezt is csak rövid ideig pirítjuk épp hogy csak összekeverjük. Tűzről levéve piros paprikát kavarunk bele és felöntjük lassan és részletekben vízzel amíg a kívánt sűrűséget/hígságot eléri.
Addig keverjük, amíg nem forr.
A tojásokat csak ezután tesszük bele, óvatosan és egyesével. 1-2 percig ezután Nem, vagy csak Óvatosan (a lábos alját vakargatva) keverjük. Mert különben szétmegy ugye. Ha meg nem kevered, az aljára sül...
De ha már picit megkeményedett, akkor utána lehet jobban keverni.
Sót is tégy bele, azt kihagytam.
De van aki direkt szétfolyatva szereti benne a tojást... :-)
MÉg valami: ne közvetlen a levesbe, hanem csészébe tört fel a tojást, meggyőzödve, hogy nem záp, s csak utána tedd bele...
Sok sikert és jó étvágyat!
Szia!
Én így: piros rántást készítek, majd felengedem vízzel. Sóval, borssal, vegetával és köménnyel ízesítem. (Őröltel, merta magot a csalás nem szereti.) Ha forr, vagy belefújok személyenként 1 tojást, vagy csak felütöm, kicsit elkeverem és beleöntöm a levesbe. Végül összeforralom.
Tálaláskor ecetet szoktam hozzá kínálni. Ennyi.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!