Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojáslevest ti hogyan szoktáto...

Tojáslevest ti hogyan szoktátok elkészíteni?

Figyelt kérdés

Én eddig csak egyszer főztem, de sajnos nem sikerült.

A tojások teljesen szétmállottak a levesben,szeretnék ma főzni, de előre tartok tőle, hogy megint nem sikerülne.:-(


2011. jan. 5. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
64%

Mi családunkban gyakorlatilag egy híg rántás, benne tojás. Utálom, a többiek nem.

Így készítjük:


Zsírban vagy forró olajban pici fokhagymát icipicit megpirítunk, rá néhány ek. lisztet, ezt is csak rövid ideig pirítjuk épp hogy csak összekeverjük. Tűzről levéve piros paprikát kavarunk bele és felöntjük lassan és részletekben vízzel amíg a kívánt sűrűséget/hígságot eléri.

Addig keverjük, amíg nem forr.

A tojásokat csak ezután tesszük bele, óvatosan és egyesével. 1-2 percig ezután Nem, vagy csak Óvatosan (a lábos alját vakargatva) keverjük. Mert különben szétmegy ugye. Ha meg nem kevered, az aljára sül...

De ha már picit megkeményedett, akkor utána lehet jobban keverni.

Sót is tégy bele, azt kihagytam.

De van aki direkt szétfolyatva szereti benne a tojást... :-)

MÉg valami: ne közvetlen a levesbe, hanem csészébe tört fel a tojást, meggyőzödve, hogy nem záp, s csak utána tedd bele...

Sok sikert és jó étvágyat!

2011. jan. 5. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
64%
A fentit kiegészíteném annyival, hogy mi köménymagot is rakunk bele, illetve a rántást tejjel hígítjuk fel.
2011. jan. 5. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én igy: fél deci zsiradékon 2-3 evőkanál lisztet piritok zsemle szinüre, rányomok 3 gerezd fokhagymát, és egy kávés kanál piros paprikát.Hideg vizzel felengedem, kb másfél literrel- és felforralom. Teszek bele sót, l leves kockát. 3 db kisebb babér levelet, borsot, köményt és jól kiforralom. Ha finom az ize, akkor 2-3 db tojást egy tányérban összekeverek villával, és a lobogó FORRÓ levesbe csurgatom, lassan. Mindig szálkás marad a tojás. Mehet pici ecet is bele.
2011. jan. 5. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok!
2011. jan. 5. 11:53
 5/5 anonim ***** válasza:
21%

Szia!


Én így: piros rántást készítek, majd felengedem vízzel. Sóval, borssal, vegetával és köménnyel ízesítem. (Őröltel, merta magot a csalás nem szereti.) Ha forr, vagy belefújok személyenként 1 tojást, vagy csak felütöm, kicsit elkeverem és beleöntöm a levesbe. Végül összeforralom.

Tálaláskor ecetet szoktam hozzá kínálni. Ennyi.


Üdv!

2011. jan. 5. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!