Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejfölös csirkéhez való...

Tejfölös csirkéhez való tejfölös öntethez mi kell hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
azt tudom ,hogy a csirkét fokhagymás és vörös hagymás olajban kell kisütni csak azt nem tudom tejfölhöz miket adjak ,hogy finom öntet legyen a csirkéhez?
2012. márc. 8. 08:03
 1/8 anonim ***** válasza:
tejfölös csirkepaprikásra gondolsz?
2012. márc. 8. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
hát olyanra ,hogy csirkét megpiritom fokhagymás vöröshagymás olajban csinálok hozzá nokedlit meg tejfölös öntetet
2012. márc. 8. 08:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha csirkepaprikásra gondolsz, akkor azt pirospaprikával készíted és behabarod a tejföllel.


Ha csak simán öntetet akarsz, akkor kreativitás dolga, mit teszel bele. Tehetsz bele frissen aprított petrezselymet, egy gerezd fokhagymát átnyomva, egy kis bazsalikomot... Vagy fokhagyma, chili, mustár.

2012. márc. 8. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Főzd meg a síma csirkepörköltet (=ahogyan az a "nagykönyvben" le van írva), a végén egy kis tejfölbe kavarj símára kevés lisztet, és forrald hozzá. (Nálam ennyi!)
2012. márc. 8. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
A többiek már leírták. A tejfölös csirkepaprikásra gondoltál.
2012. márc. 8. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

bővebben: a csirkét feldarabolod. két közepes fej hagymát

finomra vágsz, kevés zsiradékon elkezded párolni. tegyél rá egy pici sót és egy pici vizet és fedő alatt szinte főzd szét. amikor vissazsült zsírjára, tedd bele a csirkehúst, jól keverd át, sózd meg finoman és fedő alatt kezdd el főzni. ha a saját levét kiengedte, akkor szórj rá

kb két evőkanál pirospaprikát, fűszerezd ízlés szerint, fokhagyma, őröltkömény ... mindig kicsi vízzel pótold , ha elfőtte a levet, hogy sűrű szaftja maradjon. ha a hús puha, akkor lisztes tejfölös habarással befejezed.

két ek. lisztet egy pohár tejföllel keverj csomómentesre, vegyél ki a szaftból hozzá pár kanállal, azzal jól kevered össze, majd öntsd a csirkepaprikásra és pár percig még forrald csendesen együtt a tejfölös habarással.

nokedlival tálald.

ne aggódj, biztosan sikerül és finom lesz.

sok sikert:)

2012. márc. 8. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat sokat segítettek :)
2012. márc. 8. 11:17
 8/8 anonim ***** válasza:

én szoktam tejfölös csirkét is készíteni, ez egyszerűbb gyorsabb és lágyabb az íze, mint a paprikásnak.


olajon szalonna kockákat, majd hagymát pirítasz, bele a csirke kockákat. fehérdeésig főzöd fedő alatt, ízesíted: só, bors, fokhagyma.

aztán ha már majdnem kész, akkor nyakonöntöd kb. 1,5 dl tejföllel, ettől jó szaftos lesz. összerottyantod és kész.

férjem kedvence.

2012. márc. 8. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!