Tejfölös csirkéhez való tejfölös öntethez mi kell hogyan kell elkészíteni?
Ha csirkepaprikásra gondolsz, akkor azt pirospaprikával készíted és behabarod a tejföllel.
Ha csak simán öntetet akarsz, akkor kreativitás dolga, mit teszel bele. Tehetsz bele frissen aprított petrezselymet, egy gerezd fokhagymát átnyomva, egy kis bazsalikomot... Vagy fokhagyma, chili, mustár.
bővebben: a csirkét feldarabolod. két közepes fej hagymát
finomra vágsz, kevés zsiradékon elkezded párolni. tegyél rá egy pici sót és egy pici vizet és fedő alatt szinte főzd szét. amikor vissazsült zsírjára, tedd bele a csirkehúst, jól keverd át, sózd meg finoman és fedő alatt kezdd el főzni. ha a saját levét kiengedte, akkor szórj rá
kb két evőkanál pirospaprikát, fűszerezd ízlés szerint, fokhagyma, őröltkömény ... mindig kicsi vízzel pótold , ha elfőtte a levet, hogy sűrű szaftja maradjon. ha a hús puha, akkor lisztes tejfölös habarással befejezed.
két ek. lisztet egy pohár tejföllel keverj csomómentesre, vegyél ki a szaftból hozzá pár kanállal, azzal jól kevered össze, majd öntsd a csirkepaprikásra és pár percig még forrald csendesen együtt a tejfölös habarással.
nokedlival tálald.
ne aggódj, biztosan sikerül és finom lesz.
sok sikert:)
én szoktam tejfölös csirkét is készíteni, ez egyszerűbb gyorsabb és lágyabb az íze, mint a paprikásnak.
olajon szalonna kockákat, majd hagymát pirítasz, bele a csirke kockákat. fehérdeésig főzöd fedő alatt, ízesíted: só, bors, fokhagyma.
aztán ha már majdnem kész, akkor nyakonöntöd kb. 1,5 dl tejföllel, ettől jó szaftos lesz. összerottyantod és kész.
férjem kedvence.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!