Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan szoktátok elkészíteni...

Hogyan szoktátok elkészíteni a rizottót?

Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 08:16
 1/4 anonim válasza:
100%

rengeteg rizottó recept van,

Sokan szeretik az olaszos rizottókat, ami ragadós, "maccsos".


Én egy magyaros rizottóval szoktam meglepni a vendégeimet:

sok zöldséggel rizibizi jellegűre készítem el a rizst. Párolt hagymát (esetleg bacon kockákkal), és apróra vágott főtt tojást keverek még bele, és a legvégén tálalás előtt teszem bele e lelkét: apró kockákra vágott krumplit pommes frittes -ként megsütöm és belekeverem.


A krumpli olaja és a szétmorzsolódó tojássárgája egy különleges ízt ad a rizsnek.


Arra ügyelj ne legyen ragadós, guruljanak a rizs szemek, és a végén a szétmorzsolódó tojás sárgája fogja majd össze.


Jó étvágyat!

2012. febr. 29. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon régen készítettem:

Hagymás zsíron átforgattam az elkapart májat tetszés szerint fűszerezve, majd hozzákevertem a kész borsót és a készre főzött rizst.

2012. febr. 29. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Béla211 ***** válasza:
100%

[link]

Nekem ez vált be nagyon. Rengeteget tudok belőle enni. Amúgy parmezán helyet használhatsz más sajtot is.mondjuk trappistát. És a végén dúsíthatót párolt zöldséggel húsukkal ami jól esik.

2012. febr. 29. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat, és a linket is! :-)
2012. febr. 29. 09:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!