Hogyan szoktátok elkészíteni a rizottót?
rengeteg rizottó recept van,
Sokan szeretik az olaszos rizottókat, ami ragadós, "maccsos".
Én egy magyaros rizottóval szoktam meglepni a vendégeimet:
sok zöldséggel rizibizi jellegűre készítem el a rizst. Párolt hagymát (esetleg bacon kockákkal), és apróra vágott főtt tojást keverek még bele, és a legvégén tálalás előtt teszem bele e lelkét: apró kockákra vágott krumplit pommes frittes -ként megsütöm és belekeverem.
A krumpli olaja és a szétmorzsolódó tojássárgája egy különleges ízt ad a rizsnek.
Arra ügyelj ne legyen ragadós, guruljanak a rizs szemek, és a végén a szétmorzsolódó tojás sárgája fogja majd össze.
Jó étvágyat!
Nagyon régen készítettem:
Hagymás zsíron átforgattam az elkapart májat tetszés szerint fűszerezve, majd hozzákevertem a kész borsót és a készre főzött rizst.
Nekem ez vált be nagyon. Rengeteget tudok belőle enni. Amúgy parmezán helyet használhatsz más sajtot is.mondjuk trappistát. És a végén dúsíthatót párolt zöldséggel húsukkal ami jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!