Hogyan kell elkesziteni a borsolevest?
Figyelt kérdés
husnak csirkenyakat fogok hasznalni2012. febr. 24. 08:00
1/9 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy 1 fej hagymát olajon vagy libazsíron megdinsztelek, kicsit megsózom, hozzáadok 2-3 apróra vágott sárgarépát, ezzel is dinsztelem kicsit, majd jön a csirkeprólék, ezzel kifehéredésig kevergetem, végül a borsó, kis őrölt bors, késhegynyi kurkuma, petrezselyem, felöntöm vízzel és 1 órát főzöm (a répa és a csirke kb ennyi idő alatt puhul meg,)ilyenkor még lehet sózni, borsozni, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesíteni. Külön szoktam hozzá csigatésztát, vagy apró grízgaluskát kifőzni, de néha csipetkét főzök bele.
2/9 anonim válasza:
Én husilevesnek tenném fel zöldséggel, és amikor a husi már majdnem készre főtt, a borsót akkor raknám bele. A tésztát külön főzném, ne igya meg a leves levét.
3/9 anonim válasza:
Első vagyok, most jut eszembe, hogy mirelit borsónál elég pár perc főzés, így azt csak a végefelé kell beletenni, az első variációm a friss borsóra igaz.
4/9 anonim válasza:
Nem is hallottam még olyat, hogy borsólevesbe húst raknak. :O Ez új.
5/9 anonim válasza:
fogsz egy fazék vizet beletöltesz borsót meg zöldségeket ízlés szerint megsózod felforralod és már kész is.
6/9 anonim válasza:
Először félig megpárolom az összeaprított zöldségeket, utána kevés liszttel megszórom, pici fűszerpaprikát is rakok rá, majd felöntöm vízzel. Miután felfőtt belerakom a csirkeaprólékot. Én szoktam eperlevél tésztát is rakni bele. Ezt akkor adom hozzá amikor teljesen megfőtt minden benne. 1 percig főzöm a tésztát a levesben, utána kikapcsolom a tűzhelyet és lefedem a levest. 10 perc múlva a tészta teljesen megpuhul és így sosem ragad össze.
7/9 anonim válasza:
ha csirkenyakat szánsz bele, akkor én azt ajánlom, külön főzd meg a zöldségekkel.
a borsót párold meg egy kevés zsiradékon, szórd le egy kis liszttel, egy kevés pirospaprikával és egy kevés hidegvízzel jól keverd el. eztán öntsd hozzá a csirkenyakas zöldséget a levével együtt.
ha egyet forrt együtt, lehet bele egy kis levestésztát főzni. legvégül friss petrezselyem mehet a tetejére.
a borsó párolása közben ízlés szerint egy gerezd fokhagymát is lehet belepréselni.
8/9 doboszoli válasza:
Szerintem:
A borsóleves, az legyen borsóleves!
9/9 anonim válasza:
Én pont ma főztem csak húsos csontból. Én pörkölt alapot csinálok, bele a husi , és a zöldség, só, pici bors, delikát,felengedem vízzel, mikor megfőtt a hús, és a zöldség mehet bele a borsó, közben csinálok 1 tojásból csipetkét, mikor feljön a borsó a leves tetejére, mehet bele a csipetke, végén petrezselyemmel megszórom. Be is vágtam belőle 2 tánnyérral :-()
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!