Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítsen valaki. Hogy kell...

Segítsen valaki. Hogy kell ezt elkészíteni? Mindent összedobunk csak simán?

Figyelt kérdés

Ezt a receptet nem értem:

Rizslisztes piskóta:

5 tojás,

25 dkg porcukor-ezt habosra keverjük, hozzáadunk

125ml langyos vizet,

200ml étolajat, majd

37,5 dkg rizslisztet (melybe 1 cs. sütőport keverünk).

A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe először a sárga, majd a kakaós tésztát öntjük (nem kell egyenesítgetni, hiszen ennek a sütinek a hullámain van a lényeg ), majd megszórjuk magozott meggyel.

Előmelegített sütőben, megsütjük.

Krém: 3cs. Dr Oetker vanília pudingport sűrűre főzünk 1l tejben. 25 dkg margarint habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 2cs vaníliáscukorral, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk.

A krémet is hullámosan igazgatjuk el a piskóta tetején (én evőkanállal hullámosítottam), és amikor jól lehűlt a krém, beborítjuk csokimázzal

2012. febr. 18. 19:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

mivel piskóta, én külön verném fel a fehérjét, s a végén keverném hozzá, de ezen kívül igen, csak mindent keverj össze

jó sütögetést, majd számolj be az eredményről! :)

2012. febr. 18. 20:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Kösz. Én is arra gondoltam, hogy a tojásfehérjét külön verem fel. Köszi. :)
2012. febr. 18. 20:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

csinálhatod úgy is ahogy az első mondta, de akkor a porcukrot nagyon apránként adagolhatod csak bele, habverés közben, de felesleges, mert utána úgyis tlkp. 325 ml folyékony anyag kerülne kb. 15 dkg tojásfehérjéhez, ami úgy is csak lekeverné, már csak a súlybéli többlete miatt is

szóval nyugodtan csináld csak szépen sorban, de egybe az egészet, az egésztojásokat elkezded felverni, közben adagolod hozzá az olajat, vizet, majd a legvégén a lisztet és így tovább

2012. febr. 18. 20:27
 4/10 anonim ***** válasza:

lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, elnézést :) szóval úgy értettem, hogy a tojásfehérjét felveri, majd a sárgákat habosra keveri a porcukorral, ehhez hozzákeveri olajat, vizet, rizslisztet, sütőport, s amikor ezt mindet összekeverte, beleforgatja a felvert tojásfehérjéket. Mint a hagyományos piskótánál.

első

2012. febr. 18. 21:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

értem, értem :) de 5 tojássárgáját nem lehet kihabosítani 25 dkg porcukorral, de ha mindenképpen ragaszkodsz kérdező a fehérje felveréséhez, akkor úgy, hogy tojássárga+víz+porcukor+olaj+sütőporos liszt+fehérje hab beleforgat, de ez a kevéske fehérje szerintem nem tud felvenni ennyi folyadékot és zsiradékot

mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy sikerült :)

2012. febr. 18. 22:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó én semmihez sem ragaszkodok. Egyszerűen szerintem még elég kezdő vagyok, ahhoz, hogy én döntsem el, hogy csináljam vagy egyszerűen önbizalom hiányom van. De egy 14 éves lánynál nyilván vannak kétségek...
2012. febr. 19. 01:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Én nagyon büszke vagyok rád, amiért 14 évesen ilyen sütinek nekiállsz, és ha olyan recepteket szeretnél elkészíteni, ahol lépésről lépésre leírják, mit-merre-meddig, akkor javaslom neked Andi konyháját. Amióta innen sütök, minden sütim kifogástalan.

[link]

2012. febr. 19. 13:29
 8/10 anonim ***** válasza:

ez esetben, akkor gondolom, most összezavartunk/zavartalak

sajnálom :(

2012. febr. 19. 14:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem minden világos. :))) remélem majd sikerül.
2012. febr. 20. 05:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a weboldalt.
2012. febr. 20. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!