Segítsen valaki. Hogy kell ezt elkészíteni? Mindent összedobunk csak simán?
Ezt a receptet nem értem:
Rizslisztes piskóta:
5 tojás,
25 dkg porcukor-ezt habosra keverjük, hozzáadunk
125ml langyos vizet,
200ml étolajat, majd
37,5 dkg rizslisztet (melybe 1 cs. sütőport keverünk).
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe először a sárga, majd a kakaós tésztát öntjük (nem kell egyenesítgetni, hiszen ennek a sütinek a hullámain van a lényeg ), majd megszórjuk magozott meggyel.
Előmelegített sütőben, megsütjük.
Krém: 3cs. Dr Oetker vanília pudingport sűrűre főzünk 1l tejben. 25 dkg margarint habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 2cs vaníliáscukorral, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk.
A krémet is hullámosan igazgatjuk el a piskóta tetején (én evőkanállal hullámosítottam), és amikor jól lehűlt a krém, beborítjuk csokimázzal
mivel piskóta, én külön verném fel a fehérjét, s a végén keverném hozzá, de ezen kívül igen, csak mindent keverj össze
jó sütögetést, majd számolj be az eredményről! :)
csinálhatod úgy is ahogy az első mondta, de akkor a porcukrot nagyon apránként adagolhatod csak bele, habverés közben, de felesleges, mert utána úgyis tlkp. 325 ml folyékony anyag kerülne kb. 15 dkg tojásfehérjéhez, ami úgy is csak lekeverné, már csak a súlybéli többlete miatt is
szóval nyugodtan csináld csak szépen sorban, de egybe az egészet, az egésztojásokat elkezded felverni, közben adagolod hozzá az olajat, vizet, majd a legvégén a lisztet és így tovább
lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, elnézést :) szóval úgy értettem, hogy a tojásfehérjét felveri, majd a sárgákat habosra keveri a porcukorral, ehhez hozzákeveri olajat, vizet, rizslisztet, sütőport, s amikor ezt mindet összekeverte, beleforgatja a felvert tojásfehérjéket. Mint a hagyományos piskótánál.
első
értem, értem :) de 5 tojássárgáját nem lehet kihabosítani 25 dkg porcukorral, de ha mindenképpen ragaszkodsz kérdező a fehérje felveréséhez, akkor úgy, hogy tojássárga+víz+porcukor+olaj+sütőporos liszt+fehérje hab beleforgat, de ez a kevéske fehérje szerintem nem tud felvenni ennyi folyadékot és zsiradékot
mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy sikerült :)
Én nagyon büszke vagyok rád, amiért 14 évesen ilyen sütinek nekiállsz, és ha olyan recepteket szeretnél elkészíteni, ahol lépésről lépésre leírják, mit-merre-meddig, akkor javaslom neked Andi konyháját. Amióta innen sütök, minden sütim kifogástalan.
ez esetben, akkor gondolom, most összezavartunk/zavartalak
sajnálom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!