Hogyan kell csirkemellet olaj nélkül elkészíteni?
Szinte semmit sem tudok főzni, de szeretnék egészségesen táplálkozni, ezért kérdezem, hogy hogyan kell olaj nélkül elkészíteni a csirkemellet?
Simán feldarabolom a csirkemellet, beleteszem a serpenyőbe és megsütöm? Vagy akkor megég?
Leginkább sehogy. Megég, ráadásul egy íztelen, száraz, fűrészporszerű valamit kapsz.
Aki olaj nélkül süti a csirkemellet, az előtte bepácolja olajba, hogy legyen valami állaga és íze.
Szóval nyugodtan tegyél alá olajat. És ha nem a fogyás a cél, akkor érdemes mást venni, gyakorlatilag bármit, csak nem mellet. Csirkecombokat például ki lehet sütni sütőben úgy, hogy csak egy kis vizet öntesz alá és időnként meglocsolod, vagy sütőzacskóba teszed és abba kis vizet (ezt még nem próbáltam, de állítólag ugyanaz). Egész csirkét megsüthetsz grillcsirkének, oda se kell plusz olaj.
De a melléhez nincs mese, muszáj.
Én fel szoktam csíkozni a csirkét, majd fűszeres lobogó vízben (rövid ideig, kb 5-8 percig) főzöm. Ezután nagyon kevés vajon serpenyőben friss zöldfűszerekkel megsütöm.
Így nagyon puha és ízes lesz (azt nem tudom, hogy ez egészségesnek számít, de legalább finom).
Ti készítettétek már teflonos serpenyőbe olaj nélkül?.. Gondolom nem!
Én heti 3-4x csinálok, és soha nem használok olajat! Egyáltalán nem száraz, nem hasonlít a fűrészporra sem! Szaftos!
Csak hát ugye ezt is meg kell tanulni elkészíteni, aki béna annak száraz lesz ;) Épp csak addig kell pirítani, amíg át nem sül. Picit pirultnak kell lennie mind a 2 oldalának.
El lehet készíteni olaj nélkül serpenyőben méghozzá igy egy kis trükköt használva:
1. a csirkemellet egészben is lehet sütni vagy félbevágod esetleg csíkozod ahogy jólesik (sót ízlés szerint, ha nem igazán eszel tengeri dolgokat használj jódozott sót de sose sózd túl mivel magas vérnyomást okoz). Kb. 1 cm-nyi vizet öntesz a serpenyőbe aztán beleteszed a csirkét, majd magas lángon 5 percig főzöd benne aztán megfordítod (próbáld elkerülni a villával való szurkálását a húsnak mivel attól kiszáradhat a 2. fázisban lévő sütés közben), miután megfordítottad szórj rá morzsolt kakukkfüvet ami egészséges valamint csirkéhez nagyon jól megy. Fűszerezés után várd meg amíg elpárolog a víz (nem kell aggódni csirkemellet nem fogod túlfőzni) aztán pirítsd meg itt megfordítod és a másik oldalát is megpirítod. Az így kapott csirkemell szaftos lesz az utólagos pirításnak köszönhetően pedig sült jellege lesz. Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!