Melyiktől lesz olyan igazán lágy, "cukrászos" a sütemény tésztája? Az ecettől vagy az olajtól?
Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 18:54
1/5 anonim válasza:
MILYEN süteményröl beszélsz? Mert elég sokféle sütemény van, rengeteg fajta tésztával, és mindnek más a titka.
Ecetet meg olajat nem sok süteménybe szokás tenni, föként nem egyszerre.
2/5 anonim válasza:
Margarint, vajat vagy zsírt használunk süteményekhez, amibe esetleg kell valami savas ahhoz citromlét.(általában ami szódabikarbonáttal van lazítva)
3/5 A kérdező kommentje:
Főként általánosságban érdekelne. Pár héttel ezelőtt tejmentes sütiket kerestem, ott a tészta mindkettőt írta. Nem feltétlenül levegős, hanem eszméletlenül lágy volt. Teljesen más, mint az átlagosak. Legutoljára cukrászdában ettem olyat. Mivel az átlagtól ez a két hozzávaló ütött el, feltételeztem, hogy valamelyik okozhatta ezt a textúrát. Ez a linkje: [link]
2012. jan. 26. 18:36
4/5 anonim válasza:
Hát a tojás nélküli süti elég hulladék lehet. Okkal kerül szinte mindenbe tojás. Nem csak egy úri hóbort. Ecet meg csak a rétesbe kell. Vagy a salátába ha már nem akarsz tojást enni.
5/5 anonim válasza:
Szia!
Jilk pasztától, ez egy cukrászati adalékanyag, olyan zsírszerű trutyi, hatalmas vödrökben :D
Egy cukrász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!