Azt a fajta köménymagos, hófehér színű káposztasalátát, amit a menzákon, meg önkiszolgáló éttermekben szoktak savanyúságként adni, hogyan kell elkészíteni?
Káposztát vékonyra gyaluld le.
Csinálj egy levet neki.
Víz, só, cukor, ecet kömény mag.Ízlés szerint.
Ebbe tedd bele a káposztát és minimum 1 napot hagyd érni.
Mi az étterembe így csináltuk.
Köszönöm szépen!
Engem tényleg az éttermi verzió érdekelne, mert azt imádom!
Ezek szerint Ti leforrázni nem szoktátok a káposztát? Vagy azt a lét előtte felforraltátok?
Mert ha nem muszáj, nem önteném le forróval, hogy minél több C vitamin benne maradjon.
én nagyon vékonyra szelem, megszórom finoman sóval, köménnyel. pár órát állni hagyom. ecetes-cukros levet készítek, és kinyomkodva abba teszem. abban is áll egy ideig, hogy jól átjárja az ízes lé.
nagyon finom ropogós marad, de nem kemény. a jól eltalált cikros-ecetes lé a lényege.
egyszerre többet is szoktam készíteni, csavaros üvegben tárolva hetekig finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!