Borsolevest csirkemajjal hogyan kell elkesziteni? Es mit csinaljak melle masodiknak? Nem akarok hust, hanem edesseget palacsintara gondoltam!
APróra reszelt hagymát oljaon üvegesre párolunk, maj aranysárgára pirítjuk. Vékony karikára vágott sárgarépát kicsit megpirítunk rajta (ez jó színt és ízt ad), majd vékony karikára vágva zöldség, karalábé (kevés) zeller (egyben, majd kidobjuk), esetleg vékonyra szelt kelkáposzta. Kevés só, lassan pároljuk, majd a zöldborsót is beletesszük tovább pároljuk. Szükséges mennyiségű leves alaplével (hús vagy zöldség) felöntjük. Lassan forraljuk.
A májat egy kicsit átpirítjuk (éppen csak fehér legyen kívül), forrón megszórjuk fehér borssal és belefőzzük a levesbe.
Esetlegesen vajgaluska vagy apró grízgaluska illik bele.
Süss semleges ízű palacsintákat Egyforma nagy és vastagságúakat.
Töltsd meg frissen felkockázott gyümolcsökkel. A gyümölcs megválasztása tetszőleges, csak menjenek egymáshoz.
A palacsintákat töltsd meg a gyümölccsel, (egy palacsintát csak egyfajta gyümölccsel).
Tekerd be vagy 6 réteg rétestésztával (kb. háromszög alapú legyen). Süsd készre, ahogyan a rétest sütöd.
Öntetet is készíthetsz hozz. Ha a rétes hideg, az öntet forró!!!
Ha a rétes meleg, az öntet hideg (akár megfelelő ízű fagylalt is lehet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!