Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkesziteni egy...

Hogyan kell elkesziteni egy egyszerü szoszt? Többfele recept jöhet, ha van.

Figyelt kérdés

Gyakran kell magamra fözni, es jo lenne, ha tudnek egy sima szoszt csinalni (hus nelkül), amit tesztahoz, rizshez, krumplihoz lehet enni.

Tudtok ilyeneket?


2012. febr. 20. 13:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Végy egy csomag levesport (Sajkrém, gombakrém stb. levespor). Ha fele annyi vízben teszed fel főni, mint ami a zacsira írva van, és tovább főzöd, mint írva van, egy idő után elkezd besűrűsödni. Persze közben állandóan kevergeted, teljesen besűrűsödik, attól kezdve addig adod hozzá a vizet, míg mennyiségben annyi nem lesz, amire azt mondod, hogy oké. Persze közben kavargatni kell.
2012. febr. 20. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Gyakran csinálok "hamis vadasmártást":

Apróra vágott vöröshagymát zsíron megfuttatok, bele a karikára szelt sárgarépa-gyökér, só, bors, babérlevél és 1-2 húsleves-kocka. Fedő alatt puhára párolom, ha kész villával összetöröm, kevéske lisztet szórok rá, összekeverem. Vízzel egy kicsit meg kell hígítani, síma massza lesz. Kicsi cukor bele, tejföl és mustár ízlés szerint. Kb. 20 perc az egész, mire a tésztád megfő, ez is kész.

2012. febr. 20. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Krumplihoz a tartármártás. Ahogy én csinálom: 2 ek. tejfölbe kb. 1/3-ad résznyi tubusos majonézt adok, kevéske mustárt nyomok bele. Cukorral, őrölt borssal az egészet jól összekeverem.

Tudom, hogy az "igazi", eredeti, de gyors, és több mint semmi!

2012. febr. 20. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, elírtam: tudom, hogy NEM AZ IGAZI ....
2012. febr. 20. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Én fokhagymás besamellt szoktam:) egyszerű és nagyszerű. 1 liter tejjel már rengeteget kapsz. kb 1 dl olajat tegyél egy edénybe, kezd melegíteni tegyél bele 4-5 púpos evőkanál lisztet, meg sózd meg, pirítsd meg, majd öntsd fel egy kevés tejjel, majd ha csomómentesre keverted akkor a maradékot is(1 literről beszélünk), kevergesd, ha besűrűsödött tegyél bele 4 gerezd reszelt fokhagymát.

Esetleg fokhagyma helyett tehetsz bele reszelt sajtot. petrezselymet. gyakorlatilag azzal ízesíted amivel csak akarod:)

Tésztára paradicsom szószt is szoktam készíteni: van ilyen dobozos sűrített paradicsom, vagy csak simán felforralom, hogy kicsit besűrűsödjön, kis fokhagymával, sóval, borssal, cukorral, esetleg bazsalikom is mehet bele, kakukkfű, oregáno.

2012. febr. 21. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!