Hogyan kell elkesziteni egy egyszerü szoszt? Többfele recept jöhet, ha van.
Gyakran kell magamra fözni, es jo lenne, ha tudnek egy sima szoszt csinalni (hus nelkül), amit tesztahoz, rizshez, krumplihoz lehet enni.
Tudtok ilyeneket?
Gyakran csinálok "hamis vadasmártást":
Apróra vágott vöröshagymát zsíron megfuttatok, bele a karikára szelt sárgarépa-gyökér, só, bors, babérlevél és 1-2 húsleves-kocka. Fedő alatt puhára párolom, ha kész villával összetöröm, kevéske lisztet szórok rá, összekeverem. Vízzel egy kicsit meg kell hígítani, síma massza lesz. Kicsi cukor bele, tejföl és mustár ízlés szerint. Kb. 20 perc az egész, mire a tésztád megfő, ez is kész.
Krumplihoz a tartármártás. Ahogy én csinálom: 2 ek. tejfölbe kb. 1/3-ad résznyi tubusos majonézt adok, kevéske mustárt nyomok bele. Cukorral, őrölt borssal az egészet jól összekeverem.
Tudom, hogy az "igazi", eredeti, de gyors, és több mint semmi!
Én fokhagymás besamellt szoktam:) egyszerű és nagyszerű. 1 liter tejjel már rengeteget kapsz. kb 1 dl olajat tegyél egy edénybe, kezd melegíteni tegyél bele 4-5 púpos evőkanál lisztet, meg sózd meg, pirítsd meg, majd öntsd fel egy kevés tejjel, majd ha csomómentesre keverted akkor a maradékot is(1 literről beszélünk), kevergesd, ha besűrűsödött tegyél bele 4 gerezd reszelt fokhagymát.
Esetleg fokhagyma helyett tehetsz bele reszelt sajtot. petrezselymet. gyakorlatilag azzal ízesíted amivel csak akarod:)
Tésztára paradicsom szószt is szoktam készíteni: van ilyen dobozos sűrített paradicsom, vagy csak simán felforralom, hogy kicsit besűrűsödjön, kis fokhagymával, sóval, borssal, cukorral, esetleg bazsalikom is mehet bele, kakukkfű, oregáno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!