Hogy tetszik ez a recept? Kacsamellet szeretném valami hideg ételnek elkészíteni. Ha valakinek van jobb ötlete, kérem ossza meg velem!
Hozzávalók: 1 nagyobb egész csontos kacsamell, 150 ml száraz fehérbor, 3-4 evőkanál kacsazsír, só, bors, szecsuáni bors, néhány zsályalevél .
Ügymenet: leöblítettem és szárazra törölgettem a kacsamellet. Sóval és a frissen őrölt borsokkal jól bedörzsöltem, majd egy kisebb tepsibe tettem a bőrös felével lefelé. Mellé öntöttem a bort, egy kanál zsírt, és lefedve betettem a forró, 220 C fokos sütőbe. Két órát töltött bent, majd amikor már kicsit kihűlt, ismét kezelésbe vettem.
Kicsontoztam, a bőrt leszedtem, és vastagabb szeletekre vágtam. A tepsiben lévő zsíros szaftot átöntöttem egy lábasba, bele tettem a húst, és kis lángon kezdtem főzni. Fakanállal időnként megkevergettem, kicsit szétnyomkodtam a húsdarabokat. Akkor van kész, amikor a hús teljesen szétesik szálaira. Nem szerves része a receptnek, de sajnáltam volna kidobni, így amíg a hús főtt, egy kis serpenyőben ropogósra sütöttem a kis kockákra vágott bőrt. A húshoz hozzákevertem még néhány kanál kacsazsírt, hogy kenhető krémes állagot kapjak, és belerejtettem a ropogós bőrdarabokat is.
ELég sok felesleges munkát meg energiát fektettél bele. Ha eleve valami pépet akarsz, akkor kezdd mindjárt azzal, hogy felszeleteled a kacsamellet (a börét már elöre leszedheted), egy edényben átsütöd a szeleteket, felöntöd nem túl sok folyadékkal, és puhára párolod. Utána már mindjárt össze tudod apritani - én nem szétnyomkßdnám, mert úgy eléggé moslék optikája lesz, hanem vagy ledarálnám, vagy összevágnám.
Közben serpenyöben megsütheted a bört ropogósra, de ha belekevered a pépbe, akkor ott úgyis pillanatok alatt ellágyul, nem igazán éri meg.
Ha igy csinálod, fele annyi munka meg energiafelhasználás szükséges, és idöben is sokkal hamarébb megvan.
Ez csak egy recept a netről, még nem készítettek el. Azért tettem közzé, hogy hátha valaki tud jobbat, vagy mást.
Köszönöm a válaszod. Ha valakinek van még egyéb javaslata, várom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!