Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aszalt szilvás csirkemell,...

Aszalt szilvás csirkemell, egy jó recept ami bevált? Tudom hogy sok van a neten, de nem tudok dönteni! Olyat szeretnék ami nem nehéz elkészíteni.

Figyelt kérdés
2011. dec. 22. 11:12
 1/4 anonim ***** válasza:

A csirkemellet füszerezd be só bors . párold omlos puhára.

Az aszalt szilvát áztasd be kevés konyakba. Majd ha már puha lábosba konyakostól + meggyet tegyél hozzá szintén kevés meggylével . Az ősszes folyadék kb 2dl legyen. a két féle gyümölcsöt főzd össze amig a leve jó sürü lesz. A meggy helyett tehetsz a szilvához áfonya lekvárt .

2011. dec. 22. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
én zsömlés-gombás töltelékkel töltöm a húszseleteket, legyen az akár egy szép szelet pulyka vagy dinsznóhús, aszalt szilvával felgöngyölom, szalonnával burkolom, és úgy sütom pirosra. ha kéred, részletesebben is szívesen leírom a tölteléket.
2011. dec. 22. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen kérem szépen,köszi!
2011. dec. 22. 12:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Írom a gombás töltelék receptjét.

10-12 szelet tenyérnyi húshoz, 4 zsömlét felkozkázok, egy kis tejjel meglocsolom, hogy morzsálható legyen. egy tojás, só bors, friss petrezselyem, esetleg egy csipet majoranna ízlés szerint.

egy közepes hagymát finomra vágok és zsiradékon megdinsztelem. rádobok 25-30 deka vékonyra szelt gombát, sózom, és fedő alatt párolom.ha a gomba puha visszasütöm zsírjára és ráöntöm a zsömlés masszát. addig keverem, míg

összeáll , a serpenyő falától elválik. utána szétterítem az edényben és hagyom kihűlni, hogy ne égesse meg a kezemet:) a tenyerem élével annyi felé osztom, amennyi szelet hús van. félbe, negyedbe .. stb.

a szép besózott(esetleg, ha kellett kikopfolt) húsokon egy adagnyi tölteléket szépen elsimítok.

a hozzám eső szélre teszek 2-3 aszaltszilvát, és föltekerem, akár a bejglit. a tekercset baconba csomagolom és zsírozott tepsibe sorakoztatom. egy csöpp vizet aláöntve, szorosan lefóliázva sütöm kb 45 percig.

utána fólia nélkül, átforgatva szép pirosra sütöm.

legalább 10 perc pihentetés után ferdén félbevágom a

roládokat , vagy kb 3 centis szintén ferde szeletekre, és úgy tálalom.

nem bonyolult elkészíteni és nagyon finom , szép, ízletes kaja.

( már egyszer leírtam egy órája, de a cica rálépett a klavira és eltűnt minden XDDD)

sok sikert, bármit főzöl, és boldog Karácsonyt:))

2011. dec. 22. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!