Mennyi ideig kell ecetbe áztatni a sertéshús szeleteket hogy puha omlós legyen?
nem kell ecetbe áztatni, anélkül is finomra lehet sütni.
inkább pácold be, mustár-kecsap-méz-fokhagyma-fűszerek-olaj keverék pácba, és hagyd abban pácololódni pár órát.
a joghurtos-fokhagymás pác is jótékonyan puhítja a hús rostjait.
ecettel/citromlével, de csak pár cseppel az egyben sült karajt, vagy nagydarab combot szoktam megcsepegtetni, mart a sav valóban puhít, de ez nem ecetben való áztatást jelent.
de! minden mókulás nélkül is meg lehet finom omlósra sütni, viszonylag hamar. durva 1 óra alatt.
ha akarod kicsit később le tudom írni, hogy én hogyan szoktam :))
szia! akkor írom, hogy én hogyan szoktam pácolás nélkül finom puha húst sütni. karaj, vagy más masszív hús is finom lesz így.
a szeleteket besózom, lisztbe mártom. serpenyőben nem túl sok zsírt forrósítok, amiben a szeleteket mindkét oldalukon 4-4 percig sütöm.ha sok a hús, a zsírt pótolni kell. ha mind megvan,egy zsírozott tepsibe teszem szépen sorba őket.a serpenyőben maradt lisztes zsírt kb 1,-1,5 deci vízzel elkeverem, kicsit beforralom és a húsokra öntöm.
szorosan lefóliázom a tepsit és sötőben kb 45 perc alatt nem nagy lángon megsütöm.
levéve a fóliát egy kis színt pirítok rá, innét kezdve önállóan valami körettel, vagy mártásokba téve akármivel fogyasztható.fűszerezni ízlés szerint lehet,fokhagyma majoranna stb.
így sütöm a karajt pl a bakonyi gombás szelethez is, ekkor finom gombamártásba teszem a szeleteket, és nokedlivel tálalom.
próbáld ki nyugodtan, nem fogsz csalódni:)
üdv.
Nagyon szívesen, de a pácoltakat is próbáld ki nyugodtan, azok is nagyon finomak. azokat is egy pár óra (esetleg egy éj)pácolás után szintén tepsibe szedve fólia alatt
40-45 perc alatt készre sütheted.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!