Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell ecetbe...

Mennyi ideig kell ecetbe áztatni a sertéshús szeleteket hogy puha omlós legyen?

Figyelt kérdés

2012. febr. 22. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:

nem kell ecetbe áztatni, anélkül is finomra lehet sütni.

inkább pácold be, mustár-kecsap-méz-fokhagyma-fűszerek-olaj keverék pácba, és hagyd abban pácololódni pár órát.

a joghurtos-fokhagymás pác is jótékonyan puhítja a hús rostjait.

ecettel/citromlével, de csak pár cseppel az egyben sült karajt, vagy nagydarab combot szoktam megcsepegtetni, mart a sav valóban puhít, de ez nem ecetben való áztatást jelent.

de! minden mókulás nélkül is meg lehet finom omlósra sütni, viszonylag hamar. durva 1 óra alatt.

ha akarod kicsit később le tudom írni, hogy én hogyan szoktam :))

2012. febr. 22. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ ,igen ha lesz időd írd le légyszíves hogyan csinálod omlósra nagyon érdekel :)
2012. febr. 22. 17:32
 3/5 anonim ***** válasza:

szia! akkor írom, hogy én hogyan szoktam pácolás nélkül finom puha húst sütni. karaj, vagy más masszív hús is finom lesz így.

a szeleteket besózom, lisztbe mártom. serpenyőben nem túl sok zsírt forrósítok, amiben a szeleteket mindkét oldalukon 4-4 percig sütöm.ha sok a hús, a zsírt pótolni kell. ha mind megvan,egy zsírozott tepsibe teszem szépen sorba őket.a serpenyőben maradt lisztes zsírt kb 1,-1,5 deci vízzel elkeverem, kicsit beforralom és a húsokra öntöm.

szorosan lefóliázom a tepsit és sötőben kb 45 perc alatt nem nagy lángon megsütöm.

levéve a fóliát egy kis színt pirítok rá, innét kezdve önállóan valami körettel, vagy mártásokba téve akármivel fogyasztható.fűszerezni ízlés szerint lehet,fokhagyma majoranna stb.

így sütöm a karajt pl a bakonyi gombás szelethez is, ekkor finom gombamártásba teszem a szeleteket, és nokedlivel tálalom.

próbáld ki nyugodtan, nem fogsz csalódni:)

üdv.

2012. febr. 22. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm !! kipróbálom mindenképp :)
2012. febr. 23. 08:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen, de a pácoltakat is próbáld ki nyugodtan, azok is nagyon finomak. azokat is egy pár óra (esetleg egy éj)pácolás után szintén tepsibe szedve fólia alatt

40-45 perc alatt készre sütheted.

üdv.

2012. febr. 23. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!