Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért nem sikerül sose a piskóta?

Mért nem sikerül sose a piskóta?

Figyelt kérdés

eddig életemben 5ször csináltam piskótát. de még egyszer sem sikerült ugy ahogy kéne:(

pedig mindent ugy csináltam ahogy le van irva

meg lehet igazábol enni csak elég fura ize van

2009. máj. 22. 17:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Mért nem mondod meg végre, hogy mit értesz fura íz alatt?? Titok vagy mi?? így egyszerűen senki sem érti, mi bajod, csak tippelgetünk.

Az egészet ne verd habverővel, összetöröd a tojást. Újabb tipp a titkos problémádra: talán az a bajod, hogy összetöröd a tojásfehérjét, és nem lesz olyan könnyed a piskótád, hanem kicsit sűrűbb és "keményebb". És ezt Te fura íznek nevezed.

Én felverem a tojásfehérjét, KEMÉNYRE. Beletehetsz egy csipet sót és a vanilincukrot. A tojássárgáját a cukorral szintén habverővel kavard külön. A lisztbe tedd a sütőport és keverd össze. Három tálad van. A tojássárgájás tál lesz az alap! Abba adagold mondjuk 2 kanalanként a habot és a lisztet felváltva. Nem töröd össze a habot, ha nem kavargatod mint a levest, hanem csak beleforgatod. Nálam beválik, nem esik össze, és laza a piskóta.

2009. máj. 24. 15:00
 22/23 anonim ***** válasza:
Ja és én is a 200 fokot javaslom. Előmelegített sütő, és az első percben egy fokkal magasabbra állítsd, aztán leveheted. A közepét pedig csak hústűvel teszteld, 15-20 perc elteltével, ha már feltételezed, hogy kész.
2009. máj. 24. 15:02
 23/23 anonim ***** válasza:
Ja mármint, a 200 fokot én véglegesre mondom, tehát én azon sütöm, nem az első perc a 200 fok.
2009. máj. 24. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!