Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért nem sikerül sose a piskóta?

Mért nem sikerül sose a piskóta?

Figyelt kérdés

eddig életemben 5ször csináltam piskótát. de még egyszer sem sikerült ugy ahogy kéne:(

pedig mindent ugy csináltam ahogy le van irva

meg lehet igazábol enni csak elég fura ize van


2009. máj. 22. 17:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%

Nem kell a piskóta tésztájába sütőpor! Minek? Ez csavarja el az ízét...

Jó alaposan ki kell keverni a tésztáját. Legalább 3 szorosára kell verni a sárgáját a kisebb rész cukorral és olyan óvatossággal kell összekeverni a végén a tésztát a SZITÁLT! liszttel, hogy ne törjön össze a kemény tojásfehérjehab. A sütőbe tegyél egy kis lábas vizet hogy gőzben süljön meg a tészta. Így lesz jó puha. :) És sokat kell gyakorolni hogy jó minőségű tésztát kapj. :) Egyszer úgy is sikerül hidd el. :)

2009. máj. 22. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
42%

Szia!Igaza van az előttem szólónak,nem sütőpor kell bele,hanem egy pici só.A habot pesig nem kell kőkeményre verni,mert nem tudod rendesen bele keverni a lisztet.

Alap recept:1 tojás,1 lapos kanál cukor,1 púpos kanál liszt,pici só---ebből tökéletes piskóta lesz.


maszatka

2009. máj. 22. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 A kérdező kommentje:

hát köszi a válaszokat..:)

amugy rendesen felszokott jönni a piskóta azzal nincs gond

akkor majd kipróbálom sütöpor nélkül, sóval:)

2009. máj. 22. 21:48
 14/23 anonim ***** válasza:
71%
"Nem kell a piskóta tésztájába sütőpor! Minek?" -- Hogy feljöjjön?:) Én mindig rakok bele és sosem volt az ízével problémám, ha másokéhoz hasonlítgatom akkor sem. Amit Te írsz biztos hasznos de szerintem kicsit túl van bonyolítva egy egyszerű piskótához. Bár egy próbát nyilván megér, hátha tényleg ez a baja a kérdezőnek. Személy szerint tudnám értékelni ha végre kiböknék, mit ért fura íz alatt, mert elképzelni sem tudom.
2009. máj. 22. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
86%
hát elismerésem aki ha elé tezsnek két szelet piskotát megmondja melyikben van sütőpor,iz alapján..én mindig rakok bele és ugyanolyan mint az összes töbi piskota csak könyebb lesz
2009. máj. 22. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim válasza:
62%
Egyszerű!6 tojásfehérje kemény habbá,bele a cukorkemény habbá vered tovább,6 sárgája(még mindig habverővel).6 kanál liszt óvatosan beleforgatva.Valaki sütőport is rak bele.A sütőt nem szabad nyitogatni!
2009. máj. 22. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
20%
Nem szabad keményre verni a habot,csak félkeményre,különben összetörik a hab,és lapos lesz a piskóta.A sütőpor tényleg kiérzik a tészta ízén,de nem csak a piskótáén,hanem más tésztákon is.
2009. máj. 22. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
24%
Akkor egyetek sok sütőport!!!A sütőpor egy vegyi anyag és kiézik az íze,akármennyit tesztek bele és sokat ront a minőségen.Ezt is le lehet pontozni.
2009. máj. 23. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 A kérdező kommentje:

az egészet habverövel csinmáltam

ez lehet a baj?

2009. máj. 23. 12:59
 20/23 anonim ***** válasza:

Az íze a baj vagy a kinézete?Az íze attól nem lesz rosszabb,mert végig habverővel dolgoztál,a kinézeten viszont ronthat,mert a gép nagyon összetöri a habot.A piskóta sütéshez türelem kell,a habot felverheted géppel,de a sárgáját és a lisztet kézi habverővel lassan kell belekeverni,így nem töröd össze az egészet.A sót pedig azért írtam (csak egy csipetet tegyél),mert javít a liszt minőségén és az édes ízeket is jobban előhozza.A sütő pedig 200 fok-ra legyen beállítva,amit 5 perc után leveszel 180 fokra,és így nem szárad ki,de nem is ég meg a piskóta.


maszatka

2009. máj. 24. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!