Mért nem sikerül sose a piskóta?
eddig életemben 5ször csináltam piskótát. de még egyszer sem sikerült ugy ahogy kéne:(
pedig mindent ugy csináltam ahogy le van irva
meg lehet igazábol enni csak elég fura ize van
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem kell a piskóta tésztájába sütőpor! Minek? Ez csavarja el az ízét...
Jó alaposan ki kell keverni a tésztáját. Legalább 3 szorosára kell verni a sárgáját a kisebb rész cukorral és olyan óvatossággal kell összekeverni a végén a tésztát a SZITÁLT! liszttel, hogy ne törjön össze a kemény tojásfehérjehab. A sütőbe tegyél egy kis lábas vizet hogy gőzben süljön meg a tészta. Így lesz jó puha. :) És sokat kell gyakorolni hogy jó minőségű tésztát kapj. :) Egyszer úgy is sikerül hidd el. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia!Igaza van az előttem szólónak,nem sütőpor kell bele,hanem egy pici só.A habot pesig nem kell kőkeményre verni,mert nem tudod rendesen bele keverni a lisztet.
Alap recept:1 tojás,1 lapos kanál cukor,1 púpos kanál liszt,pici só---ebből tökéletes piskóta lesz.
maszatka
hát köszi a válaszokat..:)
amugy rendesen felszokott jönni a piskóta azzal nincs gond
akkor majd kipróbálom sütöpor nélkül, sóval:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
az egészet habverövel csinmáltam
ez lehet a baj?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az íze a baj vagy a kinézete?Az íze attól nem lesz rosszabb,mert végig habverővel dolgoztál,a kinézeten viszont ronthat,mert a gép nagyon összetöri a habot.A piskóta sütéshez türelem kell,a habot felverheted géppel,de a sárgáját és a lisztet kézi habverővel lassan kell belekeverni,így nem töröd össze az egészet.A sót pedig azért írtam (csak egy csipetet tegyél),mert javít a liszt minőségén és az édes ízeket is jobban előhozza.A sütő pedig 200 fok-ra legyen beállítva,amit 5 perc után leveszel 180 fokra,és így nem szárad ki,de nem is ég meg a piskóta.
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!