Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Így elrontottam a vadast?

Így elrontottam a vadast?

Figyelt kérdés

Nem pirítottam meg előre a husit, hanem így csináltam:

Megpároltam a hagymát olajon, rá a sárgarépát és gyökeret lereszelve, babérlevél, bors, só, mustár. A felszeletelt husit beletettem a szószba (sertéscomb szeletek, ez volt itthon) és így együtt párolom. Szerintetek ez így még finom lehet? Nem lesz kemény a husi vagy ilyesmi? Ha megpuhul természetesen még tejfölözöm és utóízesítem.



2011. nov. 12. 10:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Vadasnak nem is kell megpirítani.
2011. nov. 12. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Recepttöl függ, hogy át kell-e piritani, igy sem lesz rossz, ne idegeskedj.

Ha átpiritod, akkor a hús ize kicsit intenzivebb marad, de lényeges különbség nincs. Viszont figyelj, hogy tényleg megpuhuljon a hús, mert félkeményen nem finom, szánj rá elég idöt.

2011. nov. 12. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

A cukor karamellizálás kimaradt a hagyma előtt, nem tudom, hogy ez ház függő-e, de én így tanultam anno.


Kicsit hosszabb idő lesz, míg a husi elkészül, de ne aggódj, finom lesz. A pirítás plusz ízt ad mellé és egy réteget képez, ami által nem oldódnak ki a vitaminok, ásványi anyagok, de mivel úgyis a vadas szószban készíted, így oda oldódik ki.

2011. nov. 12. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Na elkészült. Szerintem fincsi lett. A husi megpuhult, csak nem vagdostam be a szélét így egyik-másik felkunkorodott picikét, de nem szépségre megy, kettőnknek készítettem ebédre. :) Most hamar krumpligombóc lesz mellé, mert én azzal imádom és már kész is az ebéd. :D

Köszi a válaszokat! :)

2011. nov. 12. 11:49
 5/6 anonim ***** válasza:

nem rontottad, mint ahogy a valóság is mutatja:) én még csak reszelni sem szoktam a zöldséget, csak karikára, vagy hasábokra vágva teszem föl a hússal. babérlevél, bors, hagyma. utána kiveszem a főtt húst, pihentetem, majd szeletekre vágom.

a zöldséget botbixerrel pürésítem, és lisztes habarással besűrítem. mustár, cukor, egy csepp citromlé, ha szükséges. ebbe a mártásba teszem vissza húsokat.

én is szoktam cukrot karamellizálni, az a zöldséghez öntöm.

tejföl ízlés szerint kinek -kinek az asztalnál.

mi zsömlegombóccal szeretjük, de krumpligombóc, krokett is finom mellé.

üdv.

2011. nov. 12. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Én nem botmixelem össze a szószt, valahogy gusztábbnak látom hogy "szálas" benne a zöldség. Ki hogy szereti, én anyumtól így láttam. De máskor lehet pürés változatot készítek, ízre ugyanaz végül is. :)
2011. nov. 12. 20:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!