Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsem el a brassóit,...

Hogy készítsem el a brassóit, hogy szaftos maradjon a hús?

Figyelt kérdés
Mindig úgy szoktam hogy először saját levében párolom a húst,ha megpuhult,akkor átpirítom,de így sohasem marad szaftos.Nagyon régen ettem vendégségben szaftos brassóit,és az igazán finom volt.Olyat szeretnék én is készíteni valahogy.
2011. szept. 9. 00:46
1 2
 11/12 doboszoli ***** válasza:
100%

A "kérgesre" pirított, esetleg alkalmatlan hús az oka.

Legegyszerűbb "kezelés", ha sertésszűzből készíted, a tradicionális recept szerint. Ha ezt bizonyos okok miatt(anyagi) nem szeretnéd, akkor se combot válassz, hanem lapocka alsó, csülkös részét, vagy tarját.

Amikor a husi először vizet enged, azt elfőzöd, "zsírjára sütöd", majd többszöri kis felöntéssel puhára párolod, fedő alatt. A fokhagyma a legvégén kerüljön rá!

Gondold csak el, egy "well done", vagyis teljesen átsütött marhaszelet cipőtalp-szerű állaga, és az ugyanabból a húsból, médiumra sütött szelet felséges, szaftos, rózsszín belsejű (nem véres!!) közti különbséget.

2011. szept. 9. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
47%

A 6.09. jól írja. Még annyit hozzá,hogy nem kell sok hagyma,csak megfelelő hús,és nem olajjal,hanem zsírral kell készíteni.Csak így lesz jó szaftja.

Egy jó kanál zsíron megpirítos a vöröshagymát,pirospaprikát teszel rá,rá a kockára vágott húst.,Sózod,borsozod. Lassú tűzön hagyod a saját levében főni. Ez fontos,mert így benne marad az íze és szaftos marad. Ha elfövi a vizét,akkor teszel alá egy pohárnyi meleg vizet. Soha nem szabad hosszú lében főzni. Ha a hús már őuha,közé tesezd az olajban kisütött krumplit és azzal is átpirítod. Ekkor teszed rá a fokhagymát is.

2011. szept. 9. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!