Szűzpecsenye. Hogy készítsem el?





Zsírozd ki a tepsit,alulra tedd a felkarikázott krumpli,rá a szeletekre vágott szűzpecsenyét. Sót,borsot,kevés fokhagymát rá. Tetejére sok karikára szeletelt vöröshagymát. Rá házi tejfölt,vagy főzőtejszínt. (Bolti
tejföl nem jó,mert az csak összeáll a tetején) Önts alá egy pohárnyi vizet,és lefedve (alufóliával) tedd a sütőbe. Ha a krumpli is puha,akkor fólia nélkül pirítsd meg a tetejét.





a szűzpecsenyét egyik végénél hagyd egybe és hosszanti irányba vágd három csíkba. jól fűszerezd be kevés sóval, borssal, majorannával, zúzott fokhagymával. fond össze a három csíkot a végét egy hústűvel rögzítsd. zsírozott tepsibe tedd, mellé mehet kétoldalt a kockára vágott krumpli, amit gyöngyhagymával, vagy apró negyedelt hagymával összekeversz. egy ideig, kb 45 perc fólia alatt
kell sütni, majd fólia nélkül megpirítani.
nagyon finom és szép is a sült húsfonat.
de, ha a brassótit választod, akkor is jól döntesz, mert a szűzből a legfinomabb.
üdv.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!