Hány tojásból készítsem a nokedlit?
én fél kiló liszthez 3-4 tojást használok, és sóval szódavízzel viszonylag kemény tésztát keverek. ezt kifőzöm, melegvízzel leöblítem,leszűröm, és zsírra teszem.
a felvert tojás mennyisége ízléstől függ,mint ahogy a lágysága-keménysége is.
a fél kiló lisztből készült nokedlire nagyságtól füffően 6-8 felvert tojást teszek és kevergetve, lágy rántottásra sütöm.
de van aki, úgy szereti, hogy a tojás is keményebb legyen rajta.
Én egy kicsit elősütöm a tojást (mintha rántottát készítenék), és utána teszem bele (keverem hozzá) a nokedlit. Aztán jó alaposan megsütöm. Még sosem volt nyálkás.
Magát a nokedlit 2 tojással készítem, és sajna, érzésre teszem bele a lisztet, így dekát nem tudok mondani. Sima csapvízet teszek még hozzá, hogy kikeverhető legyen.
Aztán szaggatom, és főzöm. Nem teszek olajat se a főző vízbe, se a kész nokedlire, hogy ne csússzon a felülete, a tojás rátapadjon, rásüljön.
A sütéshez kb 4 db tojást használok.
Üdv!
nem tudom mi lehet a baj, lehet, hogy nem sütöd meg eléggé rajta tojást, és olyan, bocsi, "taknyos" marad a fehérje, attól is lehet, hogy ragacsos.
ha nincs jól leöblítve a nokedli, a rajta maradt keményítőtől is ragadhat.
lehet, hogy már stresszelsz, amikor elkezded csinálni,és azért nem sikerül. hagyd most egy darabig, lehet, hogy egyszer újra nekiállsz és szuperre sikeredik.
ne kesered el, az ember lánya sok kudarcot megér a konyhában, de mégis újra nekiáll:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!