Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hány tojásból készítsem a...

Hány tojásból készítsem a nokedlit?

Figyelt kérdés
Tojásos nokedlit akarok csinálni, eddig mindig ragadós,nyálkos lett a nokedli! hány tojásból a legjobb, neten néztem, minden recept mást ír! Hogy a legjobb? (Kezdő vagyok még)légyszíves segítsetek! Köszönöm!
2011. szept. 14. 12:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

én fél kiló liszthez 3-4 tojást használok, és sóval szódavízzel viszonylag kemény tésztát keverek. ezt kifőzöm, melegvízzel leöblítem,leszűröm, és zsírra teszem.

a felvert tojás mennyisége ízléstől függ,mint ahogy a lágysága-keménysége is.

a fél kiló lisztből készült nokedlire nagyságtól füffően 6-8 felvert tojást teszek és kevergetve, lágy rántottásra sütöm.

de van aki, úgy szereti, hogy a tojás is keményebb legyen rajta.

2011. szept. 14. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
*...függően:)
2011. szept. 14. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 A kérdező kommentje:
köszönöm!:)
2011. szept. 14. 12:43
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó a fenti recept, van aki a tojást a tésztára önti ami forró és így keményedik, sül meg a tojás. Nem tartom jónak mert mászkos (ragacsos) lehet.
2011. szept. 14. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
81%
Én a lisztet fele-fele arányban rétesliszttel keverem, így nem lesz tapadós a nokedli, hanem "gurulós" :-)
2011. szept. 14. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 A kérdező kommentje:
már megint ragadós lett!!!!!!!!!!!!!!!!:@
2011. szept. 14. 14:16
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Puhára csináltad a nokedlit azért ragad.
2011. szept. 14. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
ehetetlenül rossz!!!!!! Vagy még az hogy a tésztára öntöttem a tojást!! Nem tudom! hónapok óta ezzel a tojásos nokedlivel nem vagyok kibékülve!!!!
2011. szept. 14. 14:29
 9/17 anonim ***** válasza:

Én egy kicsit elősütöm a tojást (mintha rántottát készítenék), és utána teszem bele (keverem hozzá) a nokedlit. Aztán jó alaposan megsütöm. Még sosem volt nyálkás.

Magát a nokedlit 2 tojással készítem, és sajna, érzésre teszem bele a lisztet, így dekát nem tudok mondani. Sima csapvízet teszek még hozzá, hogy kikeverhető legyen.

Aztán szaggatom, és főzöm. Nem teszek olajat se a főző vízbe, se a kész nokedlire, hogy ne csússzon a felülete, a tojás rátapadjon, rásüljön.

A sütéshez kb 4 db tojást használok.


Üdv!

2011. szept. 14. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom mi lehet a baj, lehet, hogy nem sütöd meg eléggé rajta tojást, és olyan, bocsi, "taknyos" marad a fehérje, attól is lehet, hogy ragacsos.

ha nincs jól leöblítve a nokedli, a rajta maradt keményítőtől is ragadhat.

lehet, hogy már stresszelsz, amikor elkezded csinálni,és azért nem sikerül. hagyd most egy darabig, lehet, hogy egyszer újra nekiállsz és szuperre sikeredik.

ne kesered el, az ember lánya sok kudarcot megér a konyhában, de mégis újra nekiáll:)))

2011. szept. 14. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!