Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hány tojásból készítsem a...

Hány tojásból készítsem a nokedlit?

Figyelt kérdés
Tojásos nokedlit akarok csinálni, eddig mindig ragadós,nyálkos lett a nokedli! hány tojásból a legjobb, neten néztem, minden recept mást ír! Hogy a legjobb? (Kezdő vagyok még)légyszíves segítsetek! Köszönöm!
2011. szept. 14. 12:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Maga a nokedli ragacsos, vagy csak akkor, ha a tojást ráteszed? Mert lehet, hogy a nokedli készitéssel van a baj. A megadott recept jó, de ha rosszul fözöd, akkor nem sikerül. Sok vizet (legalább 4-5 liter) forralj fel, amikor forr, akkor szaggasd bele a nokedlit, de ne legyen túl sok benn egyszerre - két vagy több résztletben szaggasd - kiszeded és hideg vizzel jó alaposan leöbliteni és leszürni.

A tojás csak ezután jön rá.

2011. szept. 14. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:

Most csináltam tojásos nokedlit. Nem ragad, nem taknyos. Csak 2 kérdés:

1, lágy-e vagy kemény a nyers nokedli tésztád? Keménynek kell lennie.

2, Jól megsütöd? Akkor marad taknyos, ha a tojás nem sül meg rendesen. Én kb 4 személyrevalót készítettem, és a tojásokkal együtt a nolkit legalább 15-20 percig sütöttem, és folyamatosan kevergettem addig, amíg a kaja látványosn nem lett "száraz", azaz a tojás át nem sült.


Üdv!

2011. szept. 15. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:
szia! Amikor megkóstoltam a nokedlit kicsit puhább volt mert beleszámítottam a sütést is azért vettem le előbb a tűzről! Párom azt mondta, hogy tovább kellett volna főznöm a nokedlit! Igen forralt vízbe tettem és kb 15 percig főztem! 4 tojást raktam a tésztába kb. 500 g liszthez! fogalmam sincs mi lehet a baj!:DD Párom azt mondta át kell vennie ezt velem, mert nem megy! :DD csak megakartam lepni,hogy tudok tojásos nokedlit csinálni, de nem sikerült!!:) de minden mást finomra csinálok, csak ez!!!valahogy:DDD
2011. szept. 15. 14:12
 14/17 anonim ***** válasza:

szerintem meg túlfőzted és elázott. fiatalasszony koromban én is jártam így, ráadásul első nokedlim volt anyóséknál...(otthon már jól ment :)

15 perc nem kell a nokedlinek, ahogy földobja magát, keverd át, vegyél ki egyet vágd ketté. ha belül nem szalonnás, akkor jó és egy percig sem kell tovább főzni.

gyorsan szűrőkanállal hidegvízbe szedni, és leöblíteni.lecsöpögtetve és meleg zsírra szedem, de sokan másképp csinálják.

a nyers tészta kemény legyen ez az egyik titka.

eljön a Te tojásos nokedlid ideje is:)))

2011. szept. 15. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves vagy!:)) remélem egyszer sikerül! még totyogós a fiam, de mire beszél nem szeretném ha azt mondaná ez bűn rossz anya!:))
2011. szept. 15. 19:59
 16/17 syylvia válasza:
Keményebre csináld a tésztát,ne legyen már olyan nagyon könnyű keverni,de azért lehessen és jó lessz.
2019. szept. 21. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 syylvia válasza:
Ó most látom mikor kérdezted,szerintem azóta már biztos megy! 😊
2019. szept. 21. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!