Hány tojásból készítsem a nokedlit?
Maga a nokedli ragacsos, vagy csak akkor, ha a tojást ráteszed? Mert lehet, hogy a nokedli készitéssel van a baj. A megadott recept jó, de ha rosszul fözöd, akkor nem sikerül. Sok vizet (legalább 4-5 liter) forralj fel, amikor forr, akkor szaggasd bele a nokedlit, de ne legyen túl sok benn egyszerre - két vagy több résztletben szaggasd - kiszeded és hideg vizzel jó alaposan leöbliteni és leszürni.
A tojás csak ezután jön rá.
Most csináltam tojásos nokedlit. Nem ragad, nem taknyos. Csak 2 kérdés:
1, lágy-e vagy kemény a nyers nokedli tésztád? Keménynek kell lennie.
2, Jól megsütöd? Akkor marad taknyos, ha a tojás nem sül meg rendesen. Én kb 4 személyrevalót készítettem, és a tojásokkal együtt a nolkit legalább 15-20 percig sütöttem, és folyamatosan kevergettem addig, amíg a kaja látványosn nem lett "száraz", azaz a tojás át nem sült.
Üdv!
szerintem meg túlfőzted és elázott. fiatalasszony koromban én is jártam így, ráadásul első nokedlim volt anyóséknál...(otthon már jól ment :)
15 perc nem kell a nokedlinek, ahogy földobja magát, keverd át, vegyél ki egyet vágd ketté. ha belül nem szalonnás, akkor jó és egy percig sem kell tovább főzni.
gyorsan szűrőkanállal hidegvízbe szedni, és leöblíteni.lecsöpögtetve és meleg zsírra szedem, de sokan másképp csinálják.
a nyers tészta kemény legyen ez az egyik titka.
eljön a Te tojásos nokedlid ideje is:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!