Ha rántott karfiolt csinálsz hogy csinálod?
Nem ajánlott, mert a liszt meg a nyers tojás együtt igen hamar romlik.
Viszont nemrég fedeztem fel, hogy fölösleges elöre megfözni, nyersen is lehet panirozni, mire a bundája szép piros lesz, addigra a karfiol is megpuhul.
Bepanirozni nem tart sokáig, nem érdemes egy massziv gyomorrontást kockáztatni.
Én megfőzöm fűszerezett (só + ami még kell, ízlés szerint) vízben. Nem is a puhulás miatt, hanem így jobban átjárja a só. Sótlanul nem szeretem.
Karfiolt még sosem paníroztam előző nap, karajt viszont igen. (Pontosabban: nem fogyott el az összes, maradt másnapra.) 1 napig simán eláll JÓ hűtőben, értsd: 4-5 fokon, nem 15-ön. A tojásnak se lett baja. Szerintem a karfiol sem rosszabb ennél.
Inkább ne, mert átvizesedik a panír. Egyébként frissen panírozva a legfinomabb.
Van aki előre félig megfőzi, van aki nyersen panírozza.
Én főzve szoktam. Ha nagyon sietek megfőzöm, összetöröm , beleteszem a lisztet tojást kevés zsemlemorzsát, összekeverem és beleszaggatom forró olajba. Tartármártással tálalaom.
Csak egyet mondok! :
Kurv@ szar a rántott karfiol ha előtte megfőzik!egy hányadék pfujj!
Kicsit megpárolom, aztán panírozom. Ha olyanom van, akkor palacsinta szerű tésztába, majd zsemlemorzsába, ha nincs, akkor a hagyományos pepecselős módon.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!