Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha rántott karfiolt csinálsz...

Ha rántott karfiolt csinálsz hogy csinálod?

Figyelt kérdés
Pl. előtte 1 nappal bepanírozhatom?Vagy ne?
2011. szept. 5. 13:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
71%

Nem ajánlott, mert a liszt meg a nyers tojás együtt igen hamar romlik.

Viszont nemrég fedeztem fel, hogy fölösleges elöre megfözni, nyersen is lehet panirozni, mire a bundája szép piros lesz, addigra a karfiol is megpuhul.

Bepanirozni nem tart sokáig, nem érdemes egy massziv gyomorrontást kockáztatni.

2011. szept. 5. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
75%
én meg szoktam főzni vegetás vízben, bepanírozom és kisütöm...szerintem nem lesz baja, ha bepanírozod, berakod a hűtőbe és holnap kisütöd...
2011. szept. 5. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
95%

Én megfőzöm fűszerezett (só + ami még kell, ízlés szerint) vízben. Nem is a puhulás miatt, hanem így jobban átjárja a só. Sótlanul nem szeretem.

Karfiolt még sosem paníroztam előző nap, karajt viszont igen. (Pontosabban: nem fogyott el az összes, maradt másnapra.) 1 napig simán eláll JÓ hűtőben, értsd: 4-5 fokon, nem 15-ön. A tojásnak se lett baja. Szerintem a karfiol sem rosszabb ennél.

2011. szept. 5. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Inkább ne, mert átvizesedik a panír. Egyébként frissen panírozva a legfinomabb.

Van aki előre félig megfőzi, van aki nyersen panírozza.

Én főzve szoktam. Ha nagyon sietek megfőzöm, összetöröm , beleteszem a lisztet tojást kevés zsemlemorzsát, összekeverem és beleszaggatom forró olajba. Tartármártással tálalaom.

2011. szept. 5. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
34%

Csak egyet mondok! :


Kurv@ szar a rántott karfiol ha előtte megfőzik!egy hányadék pfujj!

2011. szept. 5. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
85%
simán csak szétszedni megtisztítani megsózni!!(mert így is átjárja majd sütés közben) bepanírozni és kisütni. ennyi.
2011. szept. 5. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
85%
Én sem főzöm meg előre, hiszen ha a nyers hús átsül, a karfiol miért ne?
2011. szept. 5. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó vagyok: a sót a tojásba rakom még a húsnál is, így nem vizesedik a panír.
2011. szept. 5. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit megpárolom, aztán panírozom. Ha olyanom van, akkor palacsinta szerű tésztába, majd zsemlemorzsába, ha nincs, akkor a hagyományos pepecselős módon.


Üdv!

2011. szept. 5. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
96%
De igen! A karfiolt enyhén sós vízben náhány percig főzni kell, majd leszűrni, a nedvességet felitatni alóla és utána a szokásos módon panírozni.
2011. szept. 5. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!