Egészben szeretnék karfiolt megsütni. Mivel fűszerezzem, mit tegyek rá? Te hogy csinálod?
Figyelt kérdés
2011. aug. 25. 10:11
1/1 anonim válasza:
Elöször elö kell fözni, mert különben kemény marad, nem sül át.
Forrásban lévö sózott vizbe tedd bele, és 15-20percig fözd, utána csurgasd le és hagyd kihülni.
Egy tüzálló edénybe tedd a karfiolt a szárával lefelé. Vagy készits besamelt, füszerezd örölt köménnyel, sóval, borssal, önts a karfiolra, süsd, amit szép szine lesz, akkor szórj rá sajtot és kicsit olvaszd rá, de ne legyen barna, mert akkor keserü lesz.
Vagy karikára vágott hagymát megpiritasz, félreteszed. A zsirban átsütsz kis kockákra vágott húsos szalonnát, kiszeded. Egy tálban elkeversz 3-4 dl fözötejszint 3-4 nyers tojással, füszerezed (mint az elözö variációnál).
A karfiolra szórod a hagymát és szalonnát, ráöntöd a tejszines keveréket, megsütöd, rászórsz sajtot és ráolvasztod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!