Hogyan lehet elkészíteni egy 4 kilós pulykát egészben?
A sütődbe befér?
(Egyébként én még sosem csináltam, nem merek vállalkozni a konkrét válaszadásra)
Ha befér A sütödbe akkor Oké !!! Nekem be fért és igy csináltam meg tavaly karácsonyra.
Igy csináld meg : A pulykát 1 éjszakára áztasd be ,füszeres hideg vizbe. A vizbe tetszés szerint tehetsz füszereket. Másnap törölgesd le róla vizet. Füszerezd be a pulykát ahogy ti szeretitek. Olyan tepsibe tedd ha van aminek van sütörácsa. Erre tedd a pulykát. Egy akkora géz
darabot ami betakarja a pulykát olvasztott vajjal,locsolj meg,terits rá . Mehet a sütöbe. 150 C -on süsd 2,5 órát.
Majd vedd le a gézt és 180C -on még kb 50-60 percig süsd amig megpirul.
A vizbe áztatás azért kell,mert különben a hús nagyon kiszárad sütés közben. A víztől kicsit megszivaja magát és szaftos lesz. Az alacsony hőfok is azért kell mert lassan kell sütni,hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.
Dolgoztam egy cégnek anno, a pulyka hazájában, aholis mindig kaptunk karácsonyra egy bébipulykát, olyan 6-8 kilósat.
Onnan a "recept".
Egy éjszakára erősen fokhagymás, sós tejbe áztatni, majd fólia alatt kezdve, a sütés végén rápirítva készre sütni.
Alkalmanként az alátett zsírral locsolgatni.
Cseresznyepiros, puha, kívül ropogós lesz.
Figyelem! Több órás művelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!