Hogy szoktatok rakott karfiolt készíteni?
Hus:
porkoltalapot keszitek (olajon voroshagymat sutok, leveszem a langrol, megszorom pirospaprikava, ilyenkor nyaron aprora vagott paprikat is sutok a hagymaval).
Rarakom erre a hust, altalaban daralthust. Porkoltosen sutom tovabb, rakok hozza keves paradicsomot, sot, borsot, keves fokhagymat, ha kicsit csiposen akarom akkor Eros Pistat, de mehet piros arany, pici gulyaskrem is. En sok hagymat vagok ala, mert ugy szeretem, ha sok a szaft, de nem a zsiros/vizes, hanem a suru, finom szaft.
Ekozben rozsakra vagom a karfiolt, megparolom, vagyis inkabb megfozom, de nem annyira, hogy szetessen.
Kozben a rizst is megfozom soval, teljesen keszre.
Ha elkeszult a hus, akkor egy jenai tal aljara rakok karfiolt, ra rizst, arra a hust szaftosan, majd ismet egy kor mindenbol, a vegen karfiollal zarom. Ha keves a karfiol, akkor a rozsakat szeletelni szoktam, igy egysegesebbek is a szintek.
A tetejere keverek tejfolbe reszelt sajtot es rarakom.
Mehet be a sutobe. Az idot nem tudom megmondani, erzesre sutom, ha mar jo az illata es osszesult, akkor lehet kivenni. Nem kell tul sok ido egyebkent,hiszen mar semmi sem nyers sutes elott sem.
Ha tobb idom van, akkor nem daralthust sutok, hanem nagyobb kockakba vagott hust, sult allapotban apritom fel pici kockakra. Nekem igy sokkal jobban izlik egyebkent, csak ehhez ido is kell, amibol nekem sok nincs.
Ilyet még nem, de megpróbálom.
Te meg ezt próbáld meg: rózsáira szeded a karfiolt, megfőzöd sós vagy vegetás vízben. Leszűröd és zsírban pirított zsemlemorzsába forgatod. Be egy tűzálló edénybe, rá tejföl, irány a sütő. Isteni!
Az elso valaszolo vagyok.
Ismerem, amit a masodik valaszolo irt, tenyleg nagyon finom, erdemes megprobalni.
Sot, elkeszitheto zoldbabbal is, azzal is nagyon finom.
én nem tudom,hogy kell készíteni :D de imádom :$ legjobb kajesz :P
21/F
Ugye alap a rózsáira szedett és enyhén sós vízben megfőzött karfiol:
- tejfölben reszelt sajtot és apróra vágott sonkát keverek el, ezzel öntöm nyakon. A tetejét szintén sajtozom.
- tejfölben reszelt sajtot és apróra vágott bacont keverek el, ezzel öntöm nyakon. A tetejét szintén sajtozom.
- sült virslit teszek a karfiol rétegek közé és sajtozom
- darálthúsból elkészített alapot teszek az első réteg karfiolra majd ismét karfiol és a végén tojásos tejföl
És hát attól függ, hogy mit találok a karfiol mellé a hűtőben.
Igen, nagyon szeretjük a karfiolt
Helló!
A tejfölbe kevés lisztet,tojássárgáját,és tojáshabot keverek!Fűszerezem szerecsendióval és jó sok petrezselyemzölddel,Ebbe a masszába keverem óvatosan a forrázott karfiolrózsákat.Vajjal kikent,morzsázott formába öntöm és sütőben szép pirosra sütöm.
Ez egy egyszerű felfújt!
Önálló ételként és köretnek is kiváló!
A rakott karfiolt készítheted ugyan úgy, mint a rakott kelkáposztát!
És még egy ajánlat!
Főzd bele csirkepörköltbe!Csodás!:)
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!