Hogyan kell készíteni a rakott karfiolt? Tepsiben, tejföllel, darált hússal, rizzsel, légyszíves minden apró mozzanatot, aki tudja, mert anyukám úgy áll hozzá, mint ha én ezzel a tudással születtem volna, pedig sose készítettem.
én igy szokatm: a karfiolt vegetás vizben kiscsit felforralom.pár percig,vigyázz ne fözdd meg csak rottyanjon egy jót.közben csinálsz rizst,egy nagy fek karfiolhoz,csinálhatsz oylan fél zacsi ,vagy kicsit több ,rizst.azt tudo d hoyg kell ugye? kis olyajban megpiritod,felengeded dupla a nnyi vizzel,és hagyod hoyg megfőjön.na ezután,vagy közben,a darálthusbol csinálsz egy pörkölt alapot,vagyis vöröshagymáát megpiritod,bele,a pirospaprika,viz,husi, só,bors,és hadd főjön,ezt viszont fözd meg teljesen,izlés szerint finomra. ha megvan ,akkor ezta három cuccost a tepsibe elkezeded rakni,én rizst stzoktam elsözör hoyg feligya a pöri levét(pörit kicsit levesebbre hagyom,mint általában)aztán a karfiol,,,tejföl, és iyg fojtatod asort mig meg nem telima tpsoifd ha késza ettejére mindenképp ,függetlenül,hoyg mivel fejezetd be ,tegyél tejfölt.
tehát a sorrend: rizs,pöri,krfiol,tejföl.
sok szerncsét nagyon finom és megéri megcsinálni. a titka hoyg a pörin legyen lé,ill etve a sok tejföl.
majd irj milyen lett,és hoyg iyg csináltad e.ez tuti bevált recept,szakács ok megdicsérték.
jaj azt elfekllejtetem,hoyga tepsi lájáar mielött elzeded rakni,egy kevé olajat tegyél,hoyg ne ragadjon le,de ah jó a tepsid akkor nem fontoss,merta pöri ugyis átszivárog. és arizs sor,ne klegyen tul vastag.inkább a karfiol.
és bocsi hoyg ilyen apro részlleteket is elirok,de te kérted.
Szia
Hat nekem egy nagyon sajat receptem van erre, de mi mindig igy csinaljuk es nagyon finom mindenki szerint, de ez nem az a hagyomanyos recept.Igy rakom a tepsibe:
-kb 2 evokanal vaj
-4 vekony szelet besozott-borsozott-vegetazott-fuszerezett pipimell (kis fokhagyma is mehet ra)
-erre az elozo naprol megmaradt krumplipure hagymaval vagy zoldhagymaval osszekeverve
-majd a kisse megfozott,megsozott karfiol
-erre egy nagydobozos tejfol amit egy tojassal osszekevertem
-es a legtetejere reszelt sajt (ezt csak az uccso 10percben szoktuk radobni)
Ha egyszer van maradek krumplipured javaslom probald ki, mert nagyon finom!
Nekunk is ebbol jott veletlenul az otlet, mert parom nem eszi meg a krumplipuret masnaposan.
Joetvagyat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!