Hogy készíted a rizses-húsos rakott karfiolt? (arányok nem annyira fontosak, inkább a menet és a hozzávalók érdekelnek)
Először megfőzöm a karfiolt sós vízben. Külön megfőzöm a rizset. Pörköltalapot készítek, amiben megfőzöm a darálthúst. Fehéredésig sütöm a húst, utána pici vízzel főzöm egy pár percig.
Mikor minden készen van, jénai vagy más tűzálló tálba, vagy tepsibe teszem , és megsütöm. Alul van a karfiol egy része, rá tejföl, rá a darálthússal összekevert rizs, rá tejföl, rá a maradék karfiol, rá a maradék tejföl.
Mi gyakran készítünk, mert nagymamám könnyen meg tudja enni, és mellesleg nagyon szeretjük!
én egyszer csináltam, gondolom igy kell azok alapján amit egyszer ettem.
föztem rizst
csináltam darálthusibol pörköltet
tepsit kivajaztam, bele párolt (vegetás/sos) karfiol, rá rizs, rá a pöri, rá megint karfiol, a tetejére pedig besamel mártás, és reszelt sajt. csináltam már brokkolival is :)
Sós vízben karfiol félpuhára főzve, közben darálthusi pörköltszerűen elkészítve. Rizst én úgy szoktam mindig, hogy olajon mepirítani, majd 2x annyi vízzel megpárolni leveskockával vagy ételízesítővel.
Összekeverem a rizst meg a husit, tepsi aljára zsíradék, pici zsemlemorzsa, karfiol, rizs meg husi, megint karfiol.
Tetejére a tejföl úgy, hogy hozzá egy pici víz és bele egy tojás, így lecsorog kicsit a rétegek közé is.
Addig szoktam sütni, míg picit megpirul a tejföl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!