Milyen hozzávalók kellenek a fasírt készítéséhez és hogyan kell elkészíteni?
darálthús,tojás, tejbe áztatott zsemle (végső esetben zsemlemorzsa)dinsztelt hagyma, fokhagyma és fűszerek (én csinálom kakukkfűvel, vagy majorannával és köménnyel.
osszedolgozod, golyókat formálsz kilapítod,olajban kisütöd. Sütés előtt forgathatod zsemlemotzsába is,az nekünk már egy kicsit sok, én nem szoktam.
Darálthús, só, bors, fokhagyma, tojás, és szikkadt (2-3 napos) kenyérbél vagy zsemlemorzsa.
Alaposan összegyúrni (amikor már azt gondolod, hogy jól összegyúrtad, no akkor még gyúrjál rajta kb. 3-5 percet). Ezesetben nem fog szétesni. Gombócot gyúrsz belőle, egy kicsit meglapítod, és már sütheted is viszonylag bő zsírban (olajban) közepes lángon. Én nem forgatom bele sütés előtt semmibe.
50-60 dkg. húshoz 1 normál méretű tojás elegendő, a kenyérbél vagy zsemlemorzsa mennyiségét pedig, hogy könnyen összeálló, ne túl kemény anyagot kapj.
Ha a hús max. 1,2 kg, akkor még elég a 2 db. normál méretű tojás, de minden további plusz fél kg. hús esetén kell számolni plusz 1 tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!