Milyen koktélt lehet viszonylag könyen elkésziteni, ami finom és alkohol is van benne? Nektek mi a kedvencetek és mik a hozzávalok? Bolé készitéséhez mik kellenek, a gyümölcsön kivül?
Koktel ami konnyu es van benne alkohol? Hat sztem a vodka narancs a legkonnyebb: 5 cl vodka meg narancsle, narancskarika, jeg. Ha van otthon vanilialikor akkor meg azt is tehetsz bele.
Vagy Cuba Libre: 5cl rum, jeg, lime, kolaval felonteni.
A bole pontos hozzavaloit nem tudom, gondolom pezsi, bor, vmi eros pl konyak. De Google a cimbink, ott barmit megtalalsz.
az én kedvencem, amit mindenki szeret, és amit könnyen elkészítek, ha jönnek vendégségbe, de a nevét nem tudom:
egy nagy pohárba sok jég, kicsire vágott citrom, kicsire vágott lime, félig a pohár toniccal, félig a pohár martinivel. menta levéllel még jobb, de azt én nem szoktam rakni bele. szívószállal egy-két pohár, és már meg is van a hangulat. és nem is drága, mert én a martinit biancoval meg ilyesmivel szoktam helyettesíteni. majdnem ugyanaz az íze.
A világ legegyszerűbb 'bóléja' : Sangria + gyümölcsök.
Egy üveg sangriát belöntessz egy nagy üvegtálba, teszel bele kockára vágott s.dinnyét, őszibarackot, meggyet, szeret, stb (amit szeretsz)
Jól lehűtöd, pohárban szívószállal és kiskanállal tálald.
35 fokban szerintem a legfinomabb hűsítő, koktél :)
Nekem nagy kedvencem a mojito: bacardi rum, lime, cukor, mentalevél, ásványvíz.
Szerintem nyáron a mojito a legjobb. Van mondjuk 1-2 neccesebb hozzávaló (lime, menta), de nagyon finom és frissítő. Ezek kellenek egy pohárba:
5 cl fehérrum
fél lime leve (kevesebb is elég lehet) aztán dobd is bele
5 cl cukorszirup (ha nincs kedved csinálni, porcukor is jó)
3-4 levél mentát belenyomkodsz
zúzott jéggel megpakolod kb. félig
felöntöd szódával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!