Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a barátomnak?

Mit főzzek a barátomnak?

Figyelt kérdés
holnapután jön hozzám,és megszeretném lepni őt ebéddel,de nem nagyon tudok főzni :/ írnátok vlmi egyszerű de finom receptet ? köszi :)
2011. aug. 1. 19:39
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
na,anyukám is úgy mondta,mint akinek szakács a barátja :) úgyhogy úgy fogom ,aztán megírom milyen lett :P
2011. aug. 2. 19:40
 32/34 anonim ***** válasza:

Oké!

Szurkolunk neked!

2011. aug. 2. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/34 A kérdező kommentje:
hmm.. fini lett,és megdicsért a drága :$ de aztmondta a desszert jobb volt :P
2011. aug. 3. 12:18
 34/34 anonim válasza:

Adok egy receptet legközelebbre:

Dubarry sertés szelet:

Hozzá valók:

-4 szelet kicsontozott sertésborda

-1 kg karfiol (mélyhűtött)

-1 dl olaj

-4 evőkanál liszt

-2 evőkanál mustár

-A besamelhez:

-8 dkg vaj vagy

-8 dkg finomliszt

-5 dl tej

-4 tojássárgája

-40 g reszelt sajt

-Só, bors


Elkészítés:

A húst leöblítjük, kissé kiverjük, fűszerezzük, sózzuk. A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük, aztán le kell hűteni, itt egy egyszerű de nagyszerű ötlet: (fogod a fazékot és beleteszed a mosogatóba, majd hideg vizet eresztessz a fazékba addig amég ki nem hűl a benne lévő víz), alaposan lecsepegtetjük. A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat(Tea vaj. Nem az a krémes vaj amit a kenyérre szoktunk kenni, az nem jó mert pattogni fog a lábasban és semmire se jó, mert kevés benne a zsíradék) vagy a margarint, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, eldolgozzuk benne a tojások sárgáját(Fontos, utána nem szabad vissza melegíteni a tojás miatt!), a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket az olajban mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük(Nem baj ha kicsit nyers a közepén hiszen sütőben is sütni fogjuk), nagyobb-mélyebb sütőtálba egy sorban lerakjuk. Vékonyan megkenjük őket mustárral, mindegyikre arányosan elosztva a tetejükre púpozzuk a karfiolt, egyenletesen bevonjuk a mártással, végül egy pici sajtal megsózzuk, ami rápirul és szép arany barna lesz. Enyhe pirulásig (25-30 percig) sütjük, azonnal tálaljuk. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá.


szakács vagyok, de azért remélem te is érted a receptet, nem bonyolult, csak mindent leírtam. Kicsit aprólékos munka, de megéri, csak ajánlani tudom nagyon finom. Én egy kicsit szoktam a húst pácolni, olajban elkevert mustármaggal, Cayanne borsal, fehér borsal, de van mustáros pác fűszer mix is ami kicsit egyszerűbb. az a lényeg hogy be fűszerezed a húst, majd olajos tálba teszed, el kell lepnie az olajnak a húst, és nem lehet a húsok között levegő, ne sózd pácolás előtt mert akkor levet ereszt, és száraz lesz a hús és meg is romolhat. egy éjszakát állni hagyod a hűtőben és másnap kisütheted. Persze ezt nem muszáj, csak én szoktam így csinálni.

2011. aug. 23. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!