Mit főzzek a barátomnak?
Adok egy receptet legközelebbre:
Dubarry sertés szelet:
Hozzá valók:
-4 szelet kicsontozott sertésborda
-1 kg karfiol (mélyhűtött)
-1 dl olaj
-4 evőkanál liszt
-2 evőkanál mustár
-A besamelhez:
-8 dkg vaj vagy
-8 dkg finomliszt
-5 dl tej
-4 tojássárgája
-40 g reszelt sajt
-Só, bors
Elkészítés:
A húst leöblítjük, kissé kiverjük, fűszerezzük, sózzuk. A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük, aztán le kell hűteni, itt egy egyszerű de nagyszerű ötlet: (fogod a fazékot és beleteszed a mosogatóba, majd hideg vizet eresztessz a fazékba addig amég ki nem hűl a benne lévő víz), alaposan lecsepegtetjük. A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat(Tea vaj. Nem az a krémes vaj amit a kenyérre szoktunk kenni, az nem jó mert pattogni fog a lábasban és semmire se jó, mert kevés benne a zsíradék) vagy a margarint, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, eldolgozzuk benne a tojások sárgáját(Fontos, utána nem szabad vissza melegíteni a tojás miatt!), a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket az olajban mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük(Nem baj ha kicsit nyers a közepén hiszen sütőben is sütni fogjuk), nagyobb-mélyebb sütőtálba egy sorban lerakjuk. Vékonyan megkenjük őket mustárral, mindegyikre arányosan elosztva a tetejükre púpozzuk a karfiolt, egyenletesen bevonjuk a mártással, végül egy pici sajtal megsózzuk, ami rápirul és szép arany barna lesz. Enyhe pirulásig (25-30 percig) sütjük, azonnal tálaljuk. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá.
szakács vagyok, de azért remélem te is érted a receptet, nem bonyolult, csak mindent leírtam. Kicsit aprólékos munka, de megéri, csak ajánlani tudom nagyon finom. Én egy kicsit szoktam a húst pácolni, olajban elkevert mustármaggal, Cayanne borsal, fehér borsal, de van mustáros pác fűszer mix is ami kicsit egyszerűbb. az a lényeg hogy be fűszerezed a húst, majd olajos tálba teszed, el kell lepnie az olajnak a húst, és nem lehet a húsok között levegő, ne sózd pácolás előtt mert akkor levet ereszt, és száraz lesz a hús és meg is romolhat. egy éjszakát állni hagyod a hűtőben és másnap kisütheted. Persze ezt nem muszáj, csak én szoktam így csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!