Mit főzzek a barátomnak?
akkor dobd a spagetti tésztát vízbe, ha már forr a víz (tudod bugyog mint állat :D) így percre pontosan meg nem mondom meddig kell, és hány fokon :S én mindig ott állok a tűzhely mellett, és látom, h mikor jó.. kevergetem néha, h ne tapadjon le a tészta.. néha kóstolgasd, h elég puha-e, vagy rágós még, kemény még..
am ilyen alap dolgokat Anyuddal nem csináltál együtt sose? bocsi, ha indiszkrét vagyok.. csak ez, h tészta.. ezt mindenki csinál :) én 20 éves vagyok, és mai napig kell, h Anyával együtt főzzek, de ez nem ciki, hiszen így tanulom meg, h mikor mi a jó, mikor mibe mit, mennyit
köszönöm mindenkinek,majd leírom milyen lett a spagetti :)
amugy nem szoktam anyukámmal főzni,mivel csak havonta látom,ezért is akarok megtanulni már főzni,mivel egyedül lakom,és eddig lusta voltam elkezdeni,inkább gyors kaján éltem :/
Írok neked spagi szószt. Rém egyszerű, és incsifincsi.
Hozzávalók:
1 fej vröshagyma
2 kis sűrített paradicsomkonzerv
1 üveg bolognai szósz
2 löncshús
fűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, bors
Elkészítés:
1. vöröshagymát apró kockákra vágod, löncshúst tálkába teszed, és villával összenyomkodod
3. eg edényben kis olajon (kb. 3-4 evőkanál) megdinszteled a hagymát (kb 3-4 percig kevergeted).
4. hozzáadod a löncshúst, 2-3 percig kevergeted
5. ráteszed a két kis paradicsomkonzervet, és az üveg szószt
6. bors, só, és rengeteg oregánó, bazsalikom
7. még úgy 4-5 percig összeforralod, és kész
Isteni, mi imádjuk. De ha löncsöt kihagyod, úgy is jó, de hagymával kevergesd át a bolognai szószt, és az oregánót, bazsalikomot add hozzá. Sokkal finomabb lesz, mintha csak a sima, ízetlen üvegeset adnád. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!