Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a barátomnak?

Mit főzzek a barátomnak?

Figyelt kérdés
holnapután jön hozzám,és megszeretném lepni őt ebéddel,de nem nagyon tudok főzni :/ írnátok vlmi egyszerű de finom receptet ? köszi :)
2011. aug. 1. 19:39
1 2 3 4
 21/34 tetro ***** válasza:
ha én lennék a barátod, és spagetti szószban löncshús lenne, biztos nem az jutna először eszembe, hogy ez milyen különleges vacsora :D
2011. aug. 1. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/34 anonim ***** válasza:
Elárulnád mi van otthon, amiből lehet "gazdálkodni"?
2011. aug. 1. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/34 A kérdező kommentje:
figyi,egyedül lakom,pénzem nincs.. úgyhogy annyiból tudok gazdálkodni,hogy veszek tésztát meg szószt !
2011. aug. 1. 20:45
 24/34 anonim ***** válasza:
50%
Akkor írd le, hogy mi van otthon...
2011. aug. 1. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/34 A kérdező kommentje:
mondom,hogy semmiiii,nem értitek ? :D majd holnap veszek tésztát meg szószt,vagy tanácsot kérek anyumtól,mert itt össze-vissza írtok mindent :/ egyik azt mondja,hogy kell olaj,másik azt,hogy nem ..
2011. aug. 1. 20:53
 26/34 anonim ***** válasza:

20,41-es vagyok!

Nézz utána, de szerintem olcsóbban kijössz:

Fél kg sertésmáj cca 250.- Ft, és fél kg. krumpli cca 100.- Ft. Plusz egy kicsi zsír, és 1 fej vöröshagyma:

Resztelt máj:

Az apróra vágott vöröshagymát egy kis zsíron (olajon) süsd aranysárga üveges színűre, rakd bele a csíkokra vágott májat. Forgasd át, szórj rá egy kis borsot. (Sót ne, a májat csak a tányérban szoktuk sózni) Majd szórj rá egy kis törtpaprikát és gyorsan öntsd fel annyi vízzel, hogy "majdnem" ellepje. Forrás után kb. 5 perc múlva vágj szét a májból egy vastagabb darabot, ha a közepe már nem véres, rögtön vedd le a tűzről.

A krumplit pucold meg, vágd hasábra, sós vízben főzd meg és szűrd le.

2011. aug. 1. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/34 anonim ***** válasza:

20,58-as vagyok!

Régen még úgy tanították, hogy a megfőzött tésztát leszűrjük és kevés zsíron tűz fölött a tésztát átforgattuk és megsóztuk. Igaz, hogy akkor még nem volt használatos az étolaj.

Ma már van olaj, és kevesebb az idő, ezért sokan ezt a műveletet elhagyják, ezért tesznek a főzővízbe is olajat, ill. leszűrés után még esetleg meglocsolják vele, hogy tényleg ne ragadjon össze.

Ha a főzővízbe nem teszel olajat, úgy is jó, csak állj mellette amíg fő, és sűrűn kavargasd a fakanállal, akkor sem fog összeragadni, és megspórolod az olajat.


Nem bántani akarunk, csak segíteni.

2011. aug. 1. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/34 anonim ***** válasza:
20.19 Mondtam, hogy a barátom szakács. Csak tudja már, hogy le kell-e öblíteni vagy nem. Erről inkább ne vitatkozz. A másik meg, hogy tapasztaltam is, hogy tényleg nem ragad össze másnap se. Nem légbőlkapott hülyeségeket írok, mert éppen unatkozom...
2011. aug. 1. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/34 anonim ***** válasza:

Persze!

Éttermekben, üzemi konyhán és egyéb "kifőzdékben" csak a megfelelő szakképesítéssel rendelkező (=szakács) alkalmazottakat szabad alkalmazni.

De hogy ott sok esetben mit, hogyan csinálnak, nem biztos, hogy az a tuti, lehet hogy ízletesebb és gusztusosabb az, amit a nagyi tanít.

2011. aug. 1. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/34 tetro ***** válasza:
75%
töltöttem pár hónapot olaszországban. elhiszem, hogy a barátod szakács, biztos michellen csillagos, de attól még a tény tény marad. az a tészta öblítgetős hülyeség magyar találmány. és amikor azt írod, hogy így másnap is jó marad... nagyon remélem, hogy soha sem tévedek be az étterembe, ahol a barátod a szakács, és a tésztát nem frissen főzik minden adag ételhez spagettihez. amúgy a normális spagetti tészta kavarás nélkül sem ragad össze, akkor sem, ha egy csepp olajat sem teszel hozzá.
2011. aug. 1. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!