Mit főzzek a barátomnak?
20,41-es vagyok!
Nézz utána, de szerintem olcsóbban kijössz:
Fél kg sertésmáj cca 250.- Ft, és fél kg. krumpli cca 100.- Ft. Plusz egy kicsi zsír, és 1 fej vöröshagyma:
Resztelt máj:
Az apróra vágott vöröshagymát egy kis zsíron (olajon) süsd aranysárga üveges színűre, rakd bele a csíkokra vágott májat. Forgasd át, szórj rá egy kis borsot. (Sót ne, a májat csak a tányérban szoktuk sózni) Majd szórj rá egy kis törtpaprikát és gyorsan öntsd fel annyi vízzel, hogy "majdnem" ellepje. Forrás után kb. 5 perc múlva vágj szét a májból egy vastagabb darabot, ha a közepe már nem véres, rögtön vedd le a tűzről.
A krumplit pucold meg, vágd hasábra, sós vízben főzd meg és szűrd le.
20,58-as vagyok!
Régen még úgy tanították, hogy a megfőzött tésztát leszűrjük és kevés zsíron tűz fölött a tésztát átforgattuk és megsóztuk. Igaz, hogy akkor még nem volt használatos az étolaj.
Ma már van olaj, és kevesebb az idő, ezért sokan ezt a műveletet elhagyják, ezért tesznek a főzővízbe is olajat, ill. leszűrés után még esetleg meglocsolják vele, hogy tényleg ne ragadjon össze.
Ha a főzővízbe nem teszel olajat, úgy is jó, csak állj mellette amíg fő, és sűrűn kavargasd a fakanállal, akkor sem fog összeragadni, és megspórolod az olajat.
Nem bántani akarunk, csak segíteni.
Persze!
Éttermekben, üzemi konyhán és egyéb "kifőzdékben" csak a megfelelő szakképesítéssel rendelkező (=szakács) alkalmazottakat szabad alkalmazni.
De hogy ott sok esetben mit, hogyan csinálnak, nem biztos, hogy az a tuti, lehet hogy ízletesebb és gusztusosabb az, amit a nagyi tanít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!