Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíted a gombapörkölted?

Hogyan készíted a gombapörkölted?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy lehet rántással és anélkül, ha csak simán hozzáadod a tejfölt, de vki tejszínt is tesz bele.

Én nem rántással készítem, de miután kész van és hozzákevertem a tejfölt, teszek bele lisztet, hogy besűrűsödjön.


2011. júl. 2. 16:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk menyiségtől függően, de kb 2 evőkanál liszttől nem lesz baja az embernek, nem ragad bele a gyomrába?
2011. júl. 2. 16:56
 2/10 anonim válasza:
Én rakok még bele egy pici piros aranyat, és egy csipetnyi gulyáskrémet (még a gomba előtt, a pirospaprikánál). Rántással szoktam készíteni, a tejfölt tálalásnál teszem rá.
2011. júl. 2. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

ha gomba pörköltet csinálok, akkor az ugyanolyan alapokon készül, mint,ha húsból lenne. kevés zsíron egy közepes hagyma (fél kiló gombához)megdinsztelve, egy pici víz, só, hogy jól szétpárolódjék a hagyma. utána rá a gomba, hagyom míg levet ereszt, sózom, és megpaprikázom.

ilyenkor nyáron egy szep paprika, paradicsom is kerül bele. én egy csipetnyi őröltköményt is teszek bele.

rizzsel, nokedlivel fogyasztjuk, aki kér rá tejfölt az asztalnál tehet rá.

ha tejfölös gombaszószt készítek, akkor is így kezdem, de nin rá paprika. a gomba mikor megpuhult leszórüm liszttel, egy kicsi hidegvízzel átkeverem, hogy szószos szaftja legyen.

ebbe kerül a tejföl, amit a gomba szaftjával simára keverek, és így a hőmérséklete is kiegyenlítődik, nem lesz csomós.

2011. júl. 2. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
51%
Én úgy, hogy mondom apának: gombapörkölt!
2011. júl. 2. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem rántom be, teszek hozzá paprikát, paradicsomot és lefőzőm jó sűrű szaftra.
2011. júl. 2. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

17:21-esnél a pont!

Ugyan minek kellene berántani egy pörköltet?

2011. júl. 2. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Csiperke gombából főztem. A gomba lemezét nem távolítottam el, csak a törzsét és a gombafejen lévő vékony réteget, amit kézzel is le lehet húzni. El szokták a lemezt távolítani? Nem lesz bajom tőle?
2011. júl. 2. 18:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem kell a lemezt eltávolítani, én a törzsét sem szoktam teljesen.És van aki azt a vékony réteget sem veszi le a kalapjáról.
2011. júl. 2. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Meg fogsz lepődni, de ugyanúgy készítem, mint a rendes pörköltet, csak persze annyi a különbség, hogy nem húst, hanem gombát teszek bele. :)
2011. júl. 3. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:

Csatlakozom az utolsóhoz. Tejföl: opció.

Ha tiszta (termesztett) a csiperke, a "bőrét" isten elleni vétek eltávolítani, hiszen annak van némi gombaíze.

2011. júl. 4. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!