Hogyan készíted a gombapörkölted?
Olvastam, hogy lehet rántással és anélkül, ha csak simán hozzáadod a tejfölt, de vki tejszínt is tesz bele.
Én nem rántással készítem, de miután kész van és hozzákevertem a tejfölt, teszek bele lisztet, hogy besűrűsödjön.





ha gomba pörköltet csinálok, akkor az ugyanolyan alapokon készül, mint,ha húsból lenne. kevés zsíron egy közepes hagyma (fél kiló gombához)megdinsztelve, egy pici víz, só, hogy jól szétpárolódjék a hagyma. utána rá a gomba, hagyom míg levet ereszt, sózom, és megpaprikázom.
ilyenkor nyáron egy szep paprika, paradicsom is kerül bele. én egy csipetnyi őröltköményt is teszek bele.
rizzsel, nokedlivel fogyasztjuk, aki kér rá tejfölt az asztalnál tehet rá.
ha tejfölös gombaszószt készítek, akkor is így kezdem, de nin rá paprika. a gomba mikor megpuhult leszórüm liszttel, egy kicsi hidegvízzel átkeverem, hogy szószos szaftja legyen.
ebbe kerül a tejföl, amit a gomba szaftjával simára keverek, és így a hőmérséklete is kiegyenlítődik, nem lesz csomós.










17:21-esnél a pont!
Ugyan minek kellene berántani egy pörköltet?















Csatlakozom az utolsóhoz. Tejföl: opció.
Ha tiszta (termesztett) a csiperke, a "bőrét" isten elleni vétek eltávolítani, hiszen annak van némi gombaíze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!