Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíted a borsós tokányt?

Hogyan készíted a borsós tokányt?

Figyelt kérdés
Rengeteg félét lehet találni neten (borsosat és borsósat is). Még soha nem csináltam, de holnap ezt főznék. Vettem d.combot (nem volt marhahús a boltban...), borsót, csemege uborkát. Gondoltam, gombát is rakok bele... A végén kell bele tejfölös habarás? És milyen köretet ajánlotok hozzá?
2011. okt. 31. 19:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Én csak a hagyományos módon ,mert a gombával együtt az már más. Teljesen más izű lesz, de úgy is finom. HA gombásan csinálod, tegyél bele kakukk füvet, nagyon megbolonditja, és vajjal csinálom, és igy még krémesebb . ;)
2011. okt. 31. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Hagyományosan:

Vöröshagymát nagyon apróra vágva kevés zsíron (olajon) megdinsztelem, a kockára vágott husit beleforgatom, sózom, borsozom (ez utóbbiból elég sokat teszek rá). Födő alatt mindig egy pici vizet aláöntve puhára párolom. Mikorra a husi megpuhul, a hagymából lesz egy sűrű szaftja.

Köretként sóval, vajjal, tejföllel simára kavart (főtt) krumplit készítek hozzá.

2011. nov. 1. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan csinálom, csak én csíkokra vágom a húst pl sovány lapockát. egy fej hagymát zsíron megdinsztelek, majd egy pici vízzel jól elfőzöm. ha zsírjára visszasült, akkor rakom rá a csíkozott húst, és jól átkeverem. fedő alatt hagyom, hogy a hús kiengedje a saját levét, abban párolódjon. ha elfőtte pici vízzel ( ha van, hús, vagy csontlével) mindig pótolom. olyan sűrű szaftos legyen, mint a pörkölt, csak pirospaprika nélkül.

ez az alap, aztán eldől, hogy borsos, zöldborsós, gombás, stb lesz belőle.

amikor a hús majdnem puha,akkor teszem bele a zöldborsót, vagy gombát. együtt párolom tovább, majd főzőtejszínnel, vagy tejföllel gazdagítom.

van amikor egy kis füstölt szalonnával kezdem, úgy a hagyma stb. úgy is nagyon finom.

van amikor hentestokány lesz belőle, ez a szalonnás alap, és a végén ízesítve egy -két apróra vágott csemege uborkával, és amikor már benne van a tejföl, egy kis mustárral is.

nokedlivel, rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálalom.

2011. nov. 1. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!