Hogyan készíted a borsós tokányt?
Hagyományosan:
Vöröshagymát nagyon apróra vágva kevés zsíron (olajon) megdinsztelem, a kockára vágott husit beleforgatom, sózom, borsozom (ez utóbbiból elég sokat teszek rá). Födő alatt mindig egy pici vizet aláöntve puhára párolom. Mikorra a husi megpuhul, a hagymából lesz egy sűrű szaftja.
Köretként sóval, vajjal, tejföllel simára kavart (főtt) krumplit készítek hozzá.
Én is hasonlóan csinálom, csak én csíkokra vágom a húst pl sovány lapockát. egy fej hagymát zsíron megdinsztelek, majd egy pici vízzel jól elfőzöm. ha zsírjára visszasült, akkor rakom rá a csíkozott húst, és jól átkeverem. fedő alatt hagyom, hogy a hús kiengedje a saját levét, abban párolódjon. ha elfőtte pici vízzel ( ha van, hús, vagy csontlével) mindig pótolom. olyan sűrű szaftos legyen, mint a pörkölt, csak pirospaprika nélkül.
ez az alap, aztán eldől, hogy borsos, zöldborsós, gombás, stb lesz belőle.
amikor a hús majdnem puha,akkor teszem bele a zöldborsót, vagy gombát. együtt párolom tovább, majd főzőtejszínnel, vagy tejföllel gazdagítom.
van amikor egy kis füstölt szalonnával kezdem, úgy a hagyma stb. úgy is nagyon finom.
van amikor hentestokány lesz belőle, ez a szalonnás alap, és a végén ízesítve egy -két apróra vágott csemege uborkával, és amikor már benne van a tejföl, egy kis mustárral is.
nokedlivel, rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!