Hogyan készíted a töltött karalábét?
Még az első vagyok.
Azon az oldalon több töltött karalábé recept is van.
1. A meghámozott karalábot vízszintben kettévágom, a közepét kivájom (a széle maradjon kb. 1 cm vastag), az egészet (a kivájt apróságokkal együtt) lobogó sós vízben csak annyira forralom át, hogy a félbevágott karaláb színe kedjen üvegesedni.
2.Darált húst sóval, borssal, egyéb (tetszés szerinti fűszerekkel) puhára párolok, hozzákavarom a készre főzött rizst. Ezzel megtöltöm a félbevágott karalábot.
3. Megsütöm a karikára szelt krumplit.
4.Tepsit kikenek zsírral + vastagon tejföllel, arra teszem a sült krumplit, arra a karaláb reszeléket, majd a megtöltött karalábot.
Tetejére ismét tejföl + reszelt sajt, és be a sütőbe!
8:07-től eltérően egyáltalán nem teszünk hozzá krumplit.
Már régóta nem pepecselünk a karalábé kivájásával. (Nem is tudom, hol van a karalábévájó kanalunk.) Húsgombócokat teszünk felkockázott karalábéhoz.
8,07 vagyok!
Imádom a sültkrumplit, amikor egy kicsit összesül a tejfölös zsírban, és istenien beveszi az ízét. Egyszer "hirtelen ötlet"-ként csináltam így, azóta nem maradhat el.
Kedves 8:07-es!
Érdekes keveréke a rizses-szószos és krumplis ételnek, ahogy Ön csinálja a töltött karalábét.
8,07 vagyok!
Bocsi, az én variációmban egyáltalán nincs szósz! Azért "kreáltam" egy ilyen variációt, a szószos variáció nekem /személy szerint/ nem ízlett!
Kérem ismét átolvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!