Töltött dagadót hogyan készíted? 2 főre,2 napra mennyi húst vegyek szerintetek hozzá?
Én következő képpen készitem a tölteléket:
Áztatott zsemle, csirkemáj (vagy májkrém), gomba apróra vágva, 1 nyers tojás, 1 főtt tojás apróra vágva és fűszerek, só, bors, petrezselyem.
Kipróbáltam már a következő tölteléket is: Főtt zuza és csirkemáj apróra vágva, főtt rizzsel összekeverve, só, bors, petrezselyem. Ez is finom
kettőtöknek két napra tényleg egy szép nagyobb darabot kérjél, 1,2-1,5 kilósat.
én is gombás töltelékkel szoktam , csak egy kicsit másképp.
ekkora darabhoz 4-5 zsömlét szikkadt zsömlét kockákra vágok. megöntözöm egy kis tejjel, hogy morzsalékos legyen.
villával, majd a kezenmmel is szétmorzsolom. 1-2 tojást ütök rá, sózom ,borsozom, egy kis majorannát is teszek bele,valamint egy csokor frissen vágott petrezselymet.
egy serpenyőben kisütök egy kevés húsos , csíkokra vágott
szalonnát. erre teszek egy közepes finomra vágott hagymát, és együtt dinsztelem a szalonnával.egy kis zsírt még teszek hozzá, ha a szalonna zsírja kevés lenne.
erre teszek 25-30 deka szeletelt gombát, és fedő alatt megpárolom.pici só, óvatosan a szalonna miatt.
ha a gomba megpuhult zsírjára sütöm, és ráteszem a zsömlemasszát. addik kevergetem, míg láthatóan össszeáll, nem folyós. egy kicsit hűtüm, majd beletöltöm a felszúrt dagadóba. a végét hústűvel lezárom.
zsírozott tepsibe teszem, a a hús tetejét is megkenem egy kevés zsírral.
egy csöpp vizet öntök alá és lefóliázva kb 45 percig sütöm.utána fólia nélkül, egyszer legalább megfordítva pirosra sütöm.
ha kész deszkán pihentetem legalább 15 percig, utána szeletelem.
hidegen is nagyon finom.
göngyölthúsnak és töltöttcsirkének is ezt a tölteléket szoktam készíteni.
a párolt lilakáposzta nagyon finom hozzá.
Köszönöm a szíves meghívást, igazán nem akarok terhedre lenni....DD)
A párolt káposztát kérhetném pezsgősen?
Persze, a Te kedvedést pezsgősen is elkészítem, de bevallom, utána sem vetném meg a pezsgős koccintást,
mivel imádom a pezsgőt:)))
OK. Mindenképpen benne vagyok egy virtuális újévi koccintásban.
De ez a fránya töltött dagadó, még mindig foglalkoztat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!