Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíted a krumplifőzel...

Hogyan készíted a krumplifőzeléket?

Figyelt kérdés
Paprikás rántással, tejföllel,vöröshagymával a nélkül stb... :)
2011. júl. 21. 16:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pörköltalap, rá a krumpli, kicsit összeorgatom, felöntöm vízzel, átfőzöm, behabarom. Sóval, borssal, petrezsemmel ízesítem.
2011. júl. 21. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Vöröshagyma nélkül, babérlevéllel, paprikás rántással.
2011. júl. 21. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

krumpli, babérlevél,só, pár szem bors,víz ami ellepi.puhára főzöm, és a egy kis paprikás rántással berántom. éppen csak rózsaszínes legyen. teszek bele pár csepp ecetet egy csipet cukrot.

külön tejfölözzük, mert nem mindenki szereti a tejfölt.

2011. júl. 21. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont úgy, mint a 17,46-os, de törtpaprika nélkül!
2011. júl. 21. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi többféleképpen is esszük

Az alapunk ugyanaz: üvegesre dinsztelt vöröshagymára dobom a kockázott krumplit, kicsit átforgatom, felöntöm egy kis vízzel, só, néhány szem egész bors, ha majdnem kész, berántom. A variációk:

1.) majorannás krumplifőzelék: fűszerezésnél jó bőven adok hozzá morzsolt majorannát is

2.) babérleveles kr.főz.: a főzővízbe 3-4 egész babérlevelet is teszek, a rántás után kevés ecettel, cukorral még ízesítem.

3.) kapros kr.főz.: a rántás után jó sok aprított kaprot és egy adag tejfölt adok hozzá

4.) tárkonyos kr.főz: a főzővízhez adok aprított tárkonyt, tálaláshoz adjuk a tejfölt, a család fele így, a másik úgy szereti.


Ezt a négyféle módot kedveljük, azért is jó, mert gyakorlatilag ugyanazt, de mégis mindig valami egészen mást eszünk :=)

2011. júl. 21. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 doboszoli ***** válasza:

Gyönyörűen megtisztított sertésnyelvet puhára főzök fűszeres vízben. Ha megfőtt összevágom, a főző vizét leszűröm, ebben fől meg a krumpli.

Ha kész, kap egy tejfölös habarást, néhány belehabart tojást, és vissza a nyelveket.

A babér, és a fokhagyma KISSÉ lehet érezhető. Pici ecet, cukor, friss kenyér. Manna!

2011. júl. 22. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Hű nem gondoltam volna, hogy ilyen sokféleképpen el lehet készíteni, bár igaz a közmondás: ahány ház, annyi szokás.

Kipróbálok mindegyiket. Én hagyományos módon készítem.

2011. júl. 22. 06:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Felkarikázom a krumplit, felengedem vízzel, só + babérlevél, megfőzöm nagyjából, elkészítem rá a habarást, és főzöm még 10 percig :)
2011. júl. 24. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Paprikás rántással, és pár csepp ecettel a már kész főzelékbe. Ja, és persze babérlevéllel.
2011. júl. 24. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!