Hogyan készíted a krumplifőzeléket?
krumpli, babérlevél,só, pár szem bors,víz ami ellepi.puhára főzöm, és a egy kis paprikás rántással berántom. éppen csak rózsaszínes legyen. teszek bele pár csepp ecetet egy csipet cukrot.
külön tejfölözzük, mert nem mindenki szereti a tejfölt.
Mi többféleképpen is esszük
Az alapunk ugyanaz: üvegesre dinsztelt vöröshagymára dobom a kockázott krumplit, kicsit átforgatom, felöntöm egy kis vízzel, só, néhány szem egész bors, ha majdnem kész, berántom. A variációk:
1.) majorannás krumplifőzelék: fűszerezésnél jó bőven adok hozzá morzsolt majorannát is
2.) babérleveles kr.főz.: a főzővízbe 3-4 egész babérlevelet is teszek, a rántás után kevés ecettel, cukorral még ízesítem.
3.) kapros kr.főz.: a rántás után jó sok aprított kaprot és egy adag tejfölt adok hozzá
4.) tárkonyos kr.főz: a főzővízhez adok aprított tárkonyt, tálaláshoz adjuk a tejfölt, a család fele így, a másik úgy szereti.
Ezt a négyféle módot kedveljük, azért is jó, mert gyakorlatilag ugyanazt, de mégis mindig valami egészen mást eszünk :=)
Gyönyörűen megtisztított sertésnyelvet puhára főzök fűszeres vízben. Ha megfőtt összevágom, a főző vizét leszűröm, ebben fől meg a krumpli.
Ha kész, kap egy tejfölös habarást, néhány belehabart tojást, és vissza a nyelveket.
A babér, és a fokhagyma KISSÉ lehet érezhető. Pici ecet, cukor, friss kenyér. Manna!
Hű nem gondoltam volna, hogy ilyen sokféleképpen el lehet készíteni, bár igaz a közmondás: ahány ház, annyi szokás.
Kipróbálok mindegyiket. Én hagyományos módon készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!