Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tippek, ötletek, esetleg...

Tippek, ötletek, esetleg tanácsok?

Figyelt kérdés

Hamarosan lesz a nővérem szülinapja. 20-at tölti be ,de még olyan kis kislány . :)

Úgyhogy arra a döntésre jutottam,hogy sütök neki egy barbie tortát.

Két alternatíva van . Az egyik az ,hogy piskóta tekercset sütök . Az egyik piskótába áfonya,a másikba szamóca lekvár kerülne "ízléses" mennyiségben nem túl sok ,de ne is legyen olyan száraz ,mint a szivacs. Ezeket bele pakolászom a kuglóf formába ,a réseket babapiskóta segítségével kipótlom .Azután ezt bevonom rózsaszínre . Persze a baba és a többi dekor nem marad el. :)

A második az az ,hogy rendes tortát sütök amit kifaragok szoknya formájúra. De nyilván krém kerülne a lapok közé,nem lekvár. Ez annyiból jobb szerintem ,hogy szebben bele illeszthető a baba ,és azért "tekintélyesebb" az egész ,ha élhetek ezzel a kifejezéssel. :)

1. alternatíva : [link]

2.: [link]

Küldhettek bevált recepteket is ami egy ilyen alkalomra tökéletes ,hálás lennék érte . :)

Szóval melyik ötletesebb ,szebb?

Melyiknek örülnétek jobban ha pont nektek sütném ? :)

A nehézségi fokozat nem érdekes ,bár 15 vagyok ,de mindig én sütök ,egy héten akár 3x is ,tehát a gyakorlat megvan . :)

Viszont egy nagy problémám van . :S

A bevonás nagyon-nagyon lényeges lenne. (!) Már nagyon sok praktikát kipróbáltam : étcsokival,tortabevonó porral,még házilag is próbáltam készíteni bevonót de mindegyik ocsmány lett XD ,ha egyáltalán volt színe. : @

Szóval mivel vonjam be ,cukrászdába ha megkérdezném hülyének néznének XD , és a cukr.-ba lehet venni olyan "cuccot " ami erre tökéletes lenne vagy hol nézzem meg ?

A válaszokat nagyon Köszönöm ! :)

2011. jún. 29. 20:57
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az első szebb, könnyebb is megcsinálni. Alapja egy rumbatorta, középen a baba, a szoknyája pedig kinyújtott színezett marcipánlap, amit megfodrozol a végén.

/egy cukrász/

2011. jún. 29. 21:36
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia !

Köszönöm szépen a pontos választ . :) Azt szeretném kérni ,hogy letudnád nekem írni a receptet ,mert beírtam a keresőbe és egy normális receptet sem adott ki, és folyton csak a bombatortát "ajánlgatta" .

Benned jobban bízom ,mint a webben ,mégis csak cukrász vagy. :)

Ja és megnéztem azért a receptet :és diós,mazsolás volt ,amiket kifejezetten utál a nővérem . :S

Szóval akkor letudnád írni ,és még azt szeretném kérdezni ,hogy melyik "jobb" : a rumba torta vagy az én elképzelésem az áfonyás változat,melyikkel készítenéd el te?

Van egy tippem :D ,de biztos akarok lenni a dolgomban .

2011. jún. 30. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!