HELP tippek, tanácsok (+ recept) kéne?
Pogácsát (vagy sajtos rúdat vagy valami sós sütit) kell sütnöm, kis-közepes tálcányi mennyiségben. Nyáron sokat sütöttem (bár így suli közben kijöttem a gyakorlatból) bár inkább édes sütiket (család alapvetően édesszájú) és életemben ha 3féle sós cuccot ha csináltam (1szer pizzát, 1szer valami sajtos tekercset, 1szer valami pizzás csigát) és tippek tanácsok kellenének a pogácsasütéshez/sós süti megsütéséhez!
Mire vigyázzak, mire ügyeljek?
Ha van egy gyors receptetek, megköszönném (mert tanulnom is kell) Ami itthon van, alapcucc: élesztő, liszt, só stb, sajt nincs itthon :S Szal lehet úgy pogit/sós sütit sajt nélkül sütni? Köménymag, szezámmag van itthon.
(Anyu elutazott szal így őt nem kérhetem meg hogy süssön, és nagymamám sincs a közelben)
18/l
ezeket találtam, de az oldalon még találhatsz neked megfelelőt :)
az élesztősöknél figyelj hogy meleg helyen száraz konyharuhával letakarva keleszd a tésztát amit előtte addig dagasztasz kézzel (ha nincs gép) amíg hólyagosnak nem érzed (szóval így puffog miközben gyúrod a levegőbuborékoktól :)) a kelesztést meggyorsítja ha nem csak a tejet (amibe a friss élesztőt teszed) langyosítod meg a mikróban, hanem a lisztet is kicsit bedobod (~20mp-re)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!