Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » HELP tippek, tanácsok (+...

HELP tippek, tanácsok (+ recept) kéne?

Figyelt kérdés

Pogácsát (vagy sajtos rúdat vagy valami sós sütit) kell sütnöm, kis-közepes tálcányi mennyiségben. Nyáron sokat sütöttem (bár így suli közben kijöttem a gyakorlatból) bár inkább édes sütiket (család alapvetően édesszájú) és életemben ha 3féle sós cuccot ha csináltam (1szer pizzát, 1szer valami sajtos tekercset, 1szer valami pizzás csigát) és tippek tanácsok kellenének a pogácsasütéshez/sós süti megsütéséhez!

Mire vigyázzak, mire ügyeljek?

Ha van egy gyors receptetek, megköszönném (mert tanulnom is kell) Ami itthon van, alapcucc: élesztő, liszt, só stb, sajt nincs itthon :S Szal lehet úgy pogit/sós sütit sajt nélkül sütni? Köménymag, szezámmag van itthon.

(Anyu elutazott szal így őt nem kérhetem meg hogy süssön, és nagymamám sincs a közelben)

18/l


2011. márc. 1. 20:50
 1/1 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]


ezeket találtam, de az oldalon még találhatsz neked megfelelőt :)

az élesztősöknél figyelj hogy meleg helyen száraz konyharuhával letakarva keleszd a tésztát amit előtte addig dagasztasz kézzel (ha nincs gép) amíg hólyagosnak nem érzed (szóval így puffog miközben gyúrod a levegőbuborékoktól :)) a kelesztést meggyorsítja ha nem csak a tejet (amibe a friss élesztőt teszed) langyosítod meg a mikróban, hanem a lisztet is kicsit bedobod (~20mp-re)

2011. márc. 1. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!