Valami nagyon egyszerű recept? ( pulykamellből )
Pulykamellből csinálnám a kaját! Valami nagyon egyszerűt szeretnék amire biztos hogy iszonyatosan finom, nem átlagos hétköznapi kaja.
Köretre is jöhetnek ötletek! :)
Fokhagymás-tejfölös-sajtos pulyamell:
A pulykamellet felszeleteled, kiklopfolod, sózod, borsozod (vagy fűszerkeverékkel bedörzsölöd), kivajazott tepsibe rakod a szeleteket. 1 kis doboz tejfölt elkeversz 1 felvert tojással és 10 dkg reszelt sajttal, 2-3 gerezd zúzott (vagy lereszelt) fokhagymával. Rákened a husikra, alufóliával lefeded a tepsit, fél órát így sütöd, majd fél órát alufólia nélkül, amíg a teteje megpirul. Párolt rizzsel, salátával, vagy krumplipürével tálalod. Én a krumplipürét általában valamilyen más puhára főtt zöldséggel pürésítem. Pl. brokkolival, sárgarépával, sütőtökkel, nagyon szép színe lesz, és különleges íze.
pulykamelltekercs. szép nagy szeleteket vágj a húsból. finoman sózd. 2 zsömlét vágj kockára és tejjel locsold meg. morzsaléékos legyen. egy közepes hagymát kevés zsiradékon párolj meg, dobj rá kb 25 deka szeletelt gombát és párold puhára. a zsömlére üss egy tojást, sózzad, borsozzad, esetleg egy kis majoranna is mehet bele, és friss vágott petrezselyem. ezt a masszát öntsd a zsírjára sütött gombára, és kevergesd addig, még láthatóan összeáll. hagyd egy kicsit hűlni.
ha hűlt valamennyit, akkor osszad annyifele ahány szelet húsod van.
kend rájuk a gombás tölteléket és csavard fel. ha van egy szelet baconnal áttekered, ami össze is fogja. ha nincs esetleg fogvájóval tűzd meg a végét, nehogy szétessen.
zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztasd a tekercseket, önts alá kb fél deci vizet és fóliázd le. kb 45 perc múlva
fólia nálkül körbe pirosra sütöd.
krumplival , rizzsel, nagyon finom.
Az eredeti recept szerint grillen készül, én falatnyi darabokra vágtam a húst, úgy pácoltam 5 órán át, és sima teflonserpenyőben sütöttem ki, a pácolt almát külön, plusz alma pedig nem volt, rizs volt a köret, majonézt nem raktam hozzá, volt itthon, de nekem nem hiányzott róla.
Citrommal pácolt almás pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykamell
2 citrom
1 dl olaj
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál méz
1 evőkanál aprított friss petrezselyem
2 teáskanál aprított friss kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)
4 alma
10 dkg vaj
A tálaláshoz:
4 evőkanál majonéz
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Összekeverjük az olajat a citrom reszelt héjával, levével, a mustárral a mézzel, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel, és őrölt fehér borssal ízesítjük. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a pácban. Megmosunk 2 almát, vastagabb karikára vágjuk, és rétegesen lerakva hússal együtt egy jól lefedhető tálkába tesszük. A hűtőben 1-2 napig érleljük. A felhasználás napján a hússzeleteket megsózzuk, és faszénparázs felett, olajozott grillrácson megsütjük a pácolt almákkal együtt. A maradék 2 almát is vastagra szeleteljük, és szintén megsütjük. Tálaláskor a sült almákra helyezzük a húst, és amikor még forró, vajat teszünk rá, hogy ráolvadjon. Külön tálban majonézt is kínálhatunk hozzá.
-1 póréhagyma
- pulykamell kockázva
- őrölt szerecsendió
- só, bors
- tejszín vagy tejföl
- olaj
Dinszteld meg a karikára vágott póréhagymát. Ha jó, akkor tedd bele a húst, kicsit süsd őket össze. (A póréhagymának nem kell elfőnie, maradhat darabos.) Aztán tedd hozzá a tejszínt vagy a tejfölt, sót, borsot és sok szerecsendiót, hogy karakteresen érződjön az íze.
Tálalhatod rízzsel, krumplival, zöldséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!