Igazán jó és finom mákus guba recept?
Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 19:36
1/4 anonim válasza:
Kiflit felkarikázod, raman megpirítod, félreteszed.
Melegítesz tejet, vaníliás cukorral, cukorral kevés sóval ízesíted.
A pirított kifli karikákat beledobod a tejbe, mindig annyit, amennyit gyorsan ki tudsz szedni, és egy tálba rakod.
Darált porcukorral kevert mákkal rétegenként alaposan megszórod.
Így guszta, de én jobban szeretem alaposan összekeverni.
2/4 anonim válasza:
Ja bocsi az arányokat nem írtam.
12 kifli
1 l tej ebből valamennyi marad
1/2 kg mák
az ízesítés mindenkinél egyedi
3/4 anonim válasza:
Most sült meg:-) Felkarikáztam a kifliket, melegítettem 1 liter tejet vaníliás cukorral, 20 dkg mákot elkevertem cukorral és mézeskalács fűszerrel. Vajjal kikentem egy jénait megszórtam mákkal majd a kifliket kis adagokba szűrőbe tettem és átfolyattam rajta a tejet. Rétegeztem a kifliket mákkal forró mézet csorgattam a tetejére és a sütőbe egy kicsit pirítottam a tetejét. Andi konyháján az Aranygaluska sodóját készítettem hozzá mikróba.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ma megcsinálom.
2011. nov. 12. 12:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!