Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tiramisut szeretnék készíteni,...

Tiramisut szeretnék készíteni, de nem az eredetit, hanem ami inkább olyan mint egy szelet. Két réteg piskóta, középen mascarpones-mandula likőrös krém. Tanácsok?

Figyelt kérdés
Nem találtam jó receptet, így azt találtam ki, hogy megsütöm a piskótát, félbevágom a krémmel megtöltöm, tetejét díszítem. Tanácsok? Mert nem vagyok magamban túl biztos.
2009. okt. 8. 12:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a két szélén lévő piskóta ellenére középre babapiskótás krémet tennék.

(csak a babapiskótát áztatnám kávéba, mert különben szétesik a szelet és nem tudod szeletelni)

2009. okt. 8. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem mit mondasz: piskóta - krém - áztatott babapiskóta - kém - piskóta. Remélem jó lesz már csak a piskóta receptet kell találnom.
2009. okt. 8. 12:58
 3/3 anonim ***** válasza:

6 tojasnak szetvalasztod a feherjet a sargajatol, a tojasfeherjet kemeny habba felvered, a sargakat 10 kanal cukorral addig kavarod, amig a cukor teljesen elolvad, teszel hozza 6-7 kanal vizet, 10 kanal lisztet es amiutan ezt jol osszedolgoztad, hozzakavarod a felvert tojasfeherjet, de ezt mar egy kanallal vagy fakanallal es ugy hogy a kanal ne erjen az edeny szelehez.(lehet 4 tojasbol, 8 k. cukor,8 k. liszt, 4-5 k.viz)

neha szoktam beletenni fel csomag sutoport a lisszttel egyutt, de nem mindig.Ha az elso piskotad akkor jobb, ha belerakod.Sok sikert a suteshez.Biztos finom lesz, en is megkostolnam.

2009. okt. 9. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!