Lúd láb süti? Mi a krém receptje?
Párizsi krém kell bele, ami cukor, tajszin, kakaópor és vaj keveréke, de én tejszinből és étcsokiból szoktam csinálni.
2 deci tejszinbe teszek 2 tábla étcsokit, takarék lángon felolvasztom, adok hozzá 10 deka vajat, vagy Flóra margarint (sárgát)és ha lehűlt beteszem a hűtőbe, néha megkeverem, majd amikor már besűrűsödött, habverővel habosra verem. Néha jó keményre vert cukros tejszinhabot is adok hozzá, így még finomabb ízt kapok.
leírom neked a legfinomabb csoki krém receptjét,amit a lúdlábhoz is szoktak használni:
1 dl tejszínt 25dkg cukorral felforralni és 1percig főzni közbe kevergetni.
tűzről levenni,és belerakni a még forró tejszínbe fél kocka rámát,4dkg kakóport,5dkg étcsokit ezt elkeverni.ilyenkor még nagyon folyós a krém,de ne ijedj meg mert ez normális,majd sűrűbb lesz!
amikor kihűl, a ráma másik felét is hozákeverni robotgéppel.
Ha tortához készítted akkor dupla adagot készíts!
Én is a 14.25. szerint csinálom azzal a különbséggel,hogy én melegen teszem bele az egész rámát és előzőnap este.Géppel klassz habosra lehet keverni.
Egyébként a tejszínből keményebb hab lesz ha előző nap felforralni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!