Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tanácsok kacsasütéshez!...

Tanácsok kacsasütéshez! Hogyan lesz igazán ropogós és zamatos a karácsonyi kacsám? Vélemény a receptről?

Figyelt kérdés

4 db szikkadt zsemle (vagy 2 szelet szikkadt kenyér)

4 tojás

2 ek olaj

1 fej vöröshagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű vöröshagymakrém)

4 gerezd fokhagyma lereszelve (vagy ugyanilyen mennyiségű fokhagymakrém)

petrezselyemlevél

bors

pirospaprika

ételízesítő


A töltelék elkészítése:


Egy tálba beletesszük a szikkadt zsemléket langyos vizet engedünk rá, hogy az ellepje. Egy másik tálba tesszük a többi hozzávalót 4 egész tojás, reszelt fokhagyma, reszelt vöröshagyma, 1 teás k. só, 2 kk bors, 2 kk pirospaprika, 1 teás k. ételízesítő, olaj, apróra vágott petrezselyemlevél. Amikor a szikkadt zsemlék eláztak, félbe tépjük kinyomkodjuk és szétmorzsolva tesszük át a tojásos tálba. Mikor már az összes zsemle (kinyomkodva) átkerült a tojásos tálba a kezünkkel nagyon jól eldolgozzuk ezt a masszát, mindenhova kerüljön fűszer és tojás is.

Ha a kacsába tettük sütés közben meg fog dagadni.


A kacsát mossuk meg és az elkészített töltelékkel töltsük meg a combjánál és a mellénél lévő bőre alatt, valamint a kacsa belsejét.

Kívülről locsoljuk meg a kacsát olajjal, majd sózzuk be és bőven szórjuk be ételízesítővel.

Tegyük a kacsát sütőzacskóba amit kössünk össze.

Tegyük be a sütőbe, és közepes lángon kb. 2-3 óra alatt (A kacsa méretétől függ) süssük készre.


A sütőzacskóba nem kell víz.

Sütés közben a zacskó fel fog fújódni, és nagyon szépen egyenletesen meg fog benne pirulni a kacsa.

Jobban és szebben sül mintha zacskó nélkül sütnénk (nem fog úgy kiszáradni a hús).

Sütőzacskó nélkül is elkészíthetjük, csak akkor tegyünk a tepsibe egy kevés vizet a kacsa alá és az egészet fóliázzuk le alufóliával.

A fóliát csak akkor szabad levenni, ha a hús megpuhult és meg akarjuk pirítani a kacsát.



A zsemle helyett kalács lesz és gesztenyét is teszek bele. Vélemény?

Am 18!L vagyok szóval sosem csináltam még iylet:D

a köret szteakburgonya és szilvakompót


2009. dec. 19. 14:02
 1/1 anonim ***** válasza:
Jól hangzik, szerintem finom lesz. Nagyon részletesen le van írva.Nem tudnék mit hozzátenni.
2009. dec. 22. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!