Kezdő háziasszonynak milyen karácsonyi ebédet ajánlanátok?
Én most olyat láttam, hogy a darált húst hagymán meg kell pirítani, rakni hozzá gombát és csinálni rá egy kis olaszos szószt. Én úgy csinálnám, hogy a pörkölt alaphoz tennék még egy kis paradicsom pürét. Aztán sóval, borssal és oreganóval ízesíteném. (plusz jó sok fokhagymával)
Végül bele kell rakni tepsibe és a tetejét krumpli pürével kell lefedni. Villával kicsit meg kell csíkozni a tetejét és akkor ropogós piros lesz. (Mivel a hús már előre meg van főzve, tényleg csak a tetejét kell rásütni).
De a szószt tejfölösen is (paradicsom nélkül) is meg lehet csinálni..úgy is nagyon finom lehet.
És a darált húsos kaják nekem kezdőként pl. könnyebbek mint a sült csirke.
sziasztok! végül tejszínes pulykamellragut készítettem zöldségekkel, nagyon jól sikerült és gyorsan is kész lett. nem valami ünnepi, de legalább mindenki evett belőle rendesen (főleg a 2 éves fiam dicséretére vagyok büszke).
Kedves Második válaszoló! Kipróbálom a receptet, nagyon jól hangzik!
Köszönöm a kedvességeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!