Sertés vagy marha hús amit anyósom hozott, hogy süssem hogy ne legyen szárazz?
Biztosan páclé, és nem a saját véres leve?
Felszeletelt vagy egyben van a husi?
Sertést tüzdeld meg fokhagymával: hegyes késsel lyukat szúrsz bele, és egy-egy kis gerezd, vagy nagyobbnak a felét beledugod. Tepsibe bőven zsírt (vagy olajat), abba rakd, egy kis vizet a tetejére, fóliával beborítod. Addig süsd a sütőben így, amíg megpuhul. (Villával beleszúrsz, érezni fogod) Közben, ha még kell, pótold a vizet. Amikor a husi puha, a fóliát vedd le, és csak addig süsd tovább, míg szép piros lesz. Ha itt "túlsütöd", akkor kiszárad!
Marhát én nem szoktam sütni, így abban nem tudok segíteni!
Előző vagyok!
Most jövök rá, azt hittem, hogy kétfajta húst kaptál.
Ha késsel beleszúrsz, és rózsaszínű a husi, akkor sertés.
Ha inkább vörös a hús színe, akkor biztosan marha.
Ha a husi zsíros, hájas, akkor sertés.
Ha inkább faggyú-csomók vannak rajta és a húsrétegek között, akkor marha.
8,10-es vagyok!
Ha gondolod, nem feltétlen muszáj egyben sütnöd, fel is szelheted, ez esetben finom lesz az akkor is, ha nem tűzdeled meg fokhagymával. A szeleteket rakod be tepsibe olajba vagy zsírba, és nagyon kevés vízzel párolod puhára a fólia alatt. (Felszelve hamarabb készen van), és utána pirítod készre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!