Mi lett az almával? Anyósom most kóstóltatott meg velem reszelt almát, amit cukrozott és fahéjazott. (mást nem rakott bele! )
Figyelt kérdés
mondtam neki, hogy finom, de mit rakott bele, mert alkohol íze van egy picit. erre közölte, hogy semmit ,csak két hete áll a hűtőben.
gondolom valamien erjedési forma talán? de mért lett alkohol íze?
2009. szept. 22. 17:24
1/10 anonim válasza:
Mert az alkoholt gyümölcsböl készítik. Szerinted hogy lesz a bor? Pl sok állat akik a nagyon érett gyümölcsöket eszik simán berugnak töle, pl a denevérek.
2/10 A kérdező kommentje:
ok, de a hűtőben? ahhoz nem kéne valamilyen hőfoknak lennie? és ha ezt eszegeti, akkor be fog rúgni?
2009. szept. 22. 17:33
3/10 anonim válasza:
kicsit megerjedt.régi volt...anyósod nem érzi hogy romlott?veled eteti?jó fej!!!
4/10 Salx Narval válasza:
A must is megforr a hűtőben. Dobjátok ki.A mamának illet volna tudni.
5/10 anonim válasza:
Az alkholot erjesztő mikróbák bár lassúak, de jól elvannak hűtőben. Az alkohol és az azt erjesztő mikróbák se károsak igazából, de kéthetes ételt ne egyél, nem mondták még neked? Az anyósodnak lehetne ennyi esze... meg neked is talán. Lehet ott más mikróba is.
6/10 anonim válasza:
Hát.. azért ugye a hűtőben sem áll el minden korlátlan ideig... :) és a nyers reszelt alma két hét alatt... tuti hogy megromlott!
7/10 anonim válasza:
A lángostészta is megkel a hűtőben, csak nem fél óra, hanem egy éjszaka alatt. Van olyan recept is.
Nem pusztít el °5 C csak lelassít.
8/10 anonim válasza:
Uncsitesóm is berugott a konyakmeggytől.
A libák meg a cefrétől :)
9/10 anonim válasza:
A reszelt alma a hűtőben is megromlik már egy nap alatt is. Tudom, mert egyszer, amikor reszltem a babámnak és megmaradt,beraktam a hűtőbe és másnap fura szaga volt. Megkóstoltam és egy nap alatt megbuggyant, dobtam is ki.
10/10 A kérdező kommentje:
ok persze, ha azzal kezdi, hogy kéthetes alma akkor meg se kostolom de épp almát pucolt és centrizett, azt hittem az amit frissen csinál...
erre amikor éreztem, hogy gáz van akkor kérdeztem, hogy mit tett bele és mondta, hogy két hete reszelte.
most mit mondjak 70 éves neki még az egy hónapos kenyér is szent, ha mi nem dobjuk ki neki....
2009. szept. 22. 20:17
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!