Mit főzzek ezekből? Holnap jön anyósom hogy fini legyen.
Anyósnak főzöl? SEMMI se lesz jó úgyhogy mindegy. :D
Amúgy brassóit is készíthetsz. Hátha szereti. :) Meg kukoricás rizst. Vagy rántott húst többféle körettel.
amit én ajánlok. a disznóhúst szeletelt föl nem túl vékonyra,sózd be. csinálj egy pácot a következőkből. mustár-kecsap-2 ek méz- bors- fokhagymapép-kevés olaj.
ezzel kend be húsokat a kezeddel alaposan. vágj föl 2-3 közepes hagymát félkarikára.a pácos húst a hagymával rétegezve tedd egy tálba és szorosan fóliázd le.(vagy fedeles műa.dobozba)álljon így egy éjszakán át.
másnap átszeded hagymástól egy zsírozott tepsibe, egy
féldeci vizet öntesz alá és fólia alatt puhára sütöd.
kb 45 perc, hústól függően. ha puha akkor fólia nélkül pirosra sütöd pár perc alatt.
krumpli vagy rizskörettel nagyon finom.
én petrezselymeskrumplit vagy gombás-piros kalif.paprikás rizst petrezselyemmel megszórva szoktam mellé készíteni.
én azt gondolom, hogy a kukoricát hagyd ki az "anyós" menüből, mert, bár nem tudom mennyi idős, de sokan az idősebbek nem rajonganak a kukoricás dolgokért.
(pl az én férjem is takarmánynak és halcsalinak tartja...:))
inkább valami friss salátát készíts. pl káposzta-paprika-
uborka, tetejére paradicsomcikkek.
Anyósnak inkább a hagyományos kaját készíteném, nem biztos, hogy díjazza a kukoricát.
Egy marék sertés-combból készíts finom ragulevest. A csikrét süsd meg, petrezselymes krumplival, kovászos ubival.
Vagy fordítva: csirkéből raguleves, és a sertésből rántott szelet, ahhoz lehet a köreten kívül esetleg a kukoricával valami majonézes hideg-salátát is.
Utána egy nagy adag túrós vagy krémes palacsinta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!