Milyen tortát süssek anyósom 60. szülinapjára, valamint miben és hogyan oldjam majd meg a 3 órás szállítást?
Július végén lesz majd a szülinapja, szeretnék neki kedveskedni, nem vagyok túl profi, de remélem valamilyen tortát csak sikerül majd összehoznom:-) Segítenétek, hogy milyen legyen?
Elég messze laknak, ha meleg lesz majd az úton,mibe tudom szállítani?
Előre is köszönöm szépen, aki segít nekem!
Köszönöm a válaszokat! Nem lesz nagy vendégsereg, amikor mi megyünk hozzájuk, akkor 6-an leszünk, ebből két kicsi gyerek.Persze a torta mellé lesz majd rendes ajándék is.
Én azért mégis sütök valamit:-)
egy anyósnak annál nagyobb öröm nem lehet, ha a menye készít neki sk. egy tortát. én azt mondom, vágj bele.
a szállítás dobozban, néhány jégakkuval körbevéve, pokróccal letakartva a csomagtérben megoldható.
nem tudom szereti-e anyósod a kókuszt. én egyszer a kókuszgolyó alapjából csináltam egy tortát.
fél kiló daráltkekszből,vajjal, rumaromával, kakaóval
egy kis lekvárral, kókusszal megcsináltam a masszát.
kettévettem , az egyik felébe még tettem apróra vágott meggyet is. ezt egy kivajazottt tortafomába nyomkodtam bele.meghintettem a kókuszrteszelékkel. a maradék tésztából előbb kis vékony kb 1 cm vastag rudakat sodortam, hármasfonást csináltam és körberaktam a tortán.
ezt a fonást kisebb darabokból is meg lehet csinálni, csak szépen ösze kell illeszteni.
a maradék masszából apró golyókat formáztam, kókuszba hempergettem és a fonat közepére halmoztam középen felpúpozva.aztán még az egészet meghintettem kókusszal.
a hűtőbe tettem, majd amikor jól lehűlt kipattintva a formából tortapapíros tálra csúsztattam.
nagy sikere volt.
ezt pl a formával együtt lehetne szállítani, és ott a helyszínen tálra tenni.
sok sikert, valami biztos sikerülni fog.
Szia! Én gyakran készítek linzertortát, nagyon finom és mutatós:
Ez nagyon jó recept, a darált mogyoró helyett darált diót is használhatsz, de én van, hogy kihagyom a tésztából, akkor annyival több lisztet teszek, és 5 dekával több vajat, és egy kevés tejfölt, ha nem állna össze a tészta. Meggy, áfonya, eper, barack, sőt narancslekvárral is készítettem már, mindegyikkel nagyon finom! Nem macerás, nem habos krémes, így könnyen szállítható, nem olvad meg. A tetejére a rácsok helyett kiszúrhatsz különböző formákat is a kinyújtott tésztából. Általában mandulaforgáccsal szórom meg, ahogy a képen is látható, de volt már, hogy durvára vágott diót szórtam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!