Anyósom grízes tésztája?
Képzeljétek, hogy az anyósom úgy főzi a grízes tésztát, hogy a csak megpirítja a grízt, de nem tesz hozzá vizet... Így keveri össze a tésztával, és a gríz meg ropog a fogunk alatt, mint a homok... Szentül meg van győződve arról, hogy ezt így kell főzni, mert amikor mondtam neki, hogy kell tenni hozzá vizet, akkor teljesen kiakadt, hogy ez mekkora hülyeség, és különben is csak azért mondok ilyet, mert nincs tapasztaéatom... Hiába mondtam neki, hogy de én még mindenhol csak olyat ettem amit egy kicsit "megfőztek", és én is így készítem, meg az interneten is így van a recept, szerinte ez akkor is hülyeség, mert nem kell víz a grízre...
Szerintetek?
(Ezen akkor "kaptunk" össze, amikor egyszer feljött egy tál grízes tésztával)
Ezen jót nevettem! :)
Persze, hogy kell rá víz, különben, ahogy írtad ropog a fogad alatt :P
Én is megpirítom a grízt, teszek hozzá forró vizet apránként, kavargatom, hgoy ne legyen csomós, és utána keverem össze a főtt tésztával.
Neked van igazad!
Anyósod rosszul tudja:)
A múltkor az enyém is hozott káposztástésztát, ő pl nem sózza le előtte, és pirit cukrot alá, hanem a nyers káposztát kicsit megfonnyasztja olajon, és összekeveri a tésztával.
Mi nem vesztünk össze, kicsit furán néztem, aztán elmondtam neki, h én hogy csinálom, és ebben meg is egyeztünk.
Nehéz ember lehet az anyósod, sztem legközelebb ne szólj semmit, ennyit nem ér meg.
De jó, hogy meg tudtok egyezni :)
Jó,tudom, hogy ahány ház, annyi szokás... de legalább akkor ne mondaná, hogy hülyeség, ha rajta kívül mindenki más vízzel főzi :)
Neki a krumplipüré is csak tört krumpli olajjal leöntve :S... A borsófőzelékbe meg nem tesz tejet...és cukrot sem...
Nekem meg ez a fura, mégsem hülyézem le...
Második vagyok, ez nekem is új, a borsófőzelékbe tejet?
Én csinálok egy rántást, felöntöm vízzel, mikor felforr bele a borsót, só, bors, pici cukor, ha nem elég zsenge a borsó, és kész :)
Szerintem az anyósod összekeveri a pirított morzsát (amiben pl. a túrógombóc, szilvásgombóc, barátfüle, stb. van forgatva) a grízzel. :)
Rá kell hagyni, úgyis azt hiszi, hogy ő tudja jól. Ha erősködsz csak megsértődik, megharagszik, már ha olyan fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!