Mivel töltitek meg a padlizsánt?
Még soha nem készítettem töltött padlizsánt, írnátok bevált recepteket? ( Lehet olyan kérésem,hogy ne legyen benne tojás, mert a 11 hónapos lányomnak is adnék belőle)
Előre is köszönöm aki válaszol!
Padlizsánt még nem töltöttem.
Tököt, karalábot szoktam ugyanazzal a töltelékkel megtölteni, mint amit a rakott káposztához készítek, és utána sütőben tejföllel, reszelt sajttal szoktam összesütni.
Szerintem ezt kipróbálhatod a padlizsánnal is (előtte egy pillanatra tedd lobogó sós vízbe, hogy ne legyen teljesen nyers a padlizsán). Az ízesítésnél (bors) kell arra odafigyelned, hogy a pici is jóízűt egyen belőle.
16,04 vagyok!
A darálthúst kevés zsíron (olajon) sóval, borssal, esetleg egyéb sülthús fűszerrel ízesítve födő alatt puhára párolom. Mellette a rizst sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd a darálthússal összekeverem, láng fölött egy kicsit összesütöm, hogy az esetleges víz még kisüljön belőle.
A meghámozott, kimagozott padlizsánt egy pillanatra lobogó sós vízbe mártod (de csak egy pillanatra!), éppen, hogy ne legyen nyers. Ha túlfőzöd, nem fogsz tudni mit kezdeni vele. Ebbe töltöd az elkészített tölteléket.
Zománcos tepsit kizsírozod, vagy olajozod, vastagon megkened tejföllel, beleülteted a megtöltött padlizsánt, majd a tetejére is tejföl, rá a reszelt sajt és be a sütőbe, míg egy kicsit összepirul.
Én az ilyesmihez karikára kelt sültkrumplit szoktam készíteni, és azt is belerakom úgy megsülve a tepsi aljára, hogy a tejföllel összerotyogjon.
Persze jó hozzá a petrezselymes krumpli, vagy amit akarsz.
Ugyanígy készítem a töltött karalábot, vagy a fehér-tököt is így csinálom, ha tölteni akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!